Sti

Bliv dus med computeren! - 26/02/2010

Logo for den europæiske uge for IKT-færdigheder © EU

Europæisk IKT-uge – EU stiller skarpt på vores computerfærdigheder

De nye teknologier er vigtige for konkurrenceevnen. Gode computerfærdigheder åbner døre – til spændende job på levende arbejdspladser.

Internettet og de nye teknologier har vendt op og ned på vores liv. Alligevel viser den seneste undersøgelse, at over en tredjedel af alle europæere ikke er vant til at bruge en computer og internettet.

Selv om det især er den ældre del af befolkningen, der er it-svage, er over 10 % af de 16-24-årige heller ikke rigtig dus med computeren. Desuden er der stadig færre unge, der vælger at studere informations- og kommunikationsteknologi (IKT). Sektoren mangler derfor kvalificeret arbejdskraft.

IKT anvendes inden for alle erhverv. Det hjælper virksomhederne med at skabe bedre resultater og er en vigtig kilde til innovation og øget produktivitet. EU har brug for kvalificeret arbejdskraft med gode IKT-færdigheder for at kunne klare sig i konkurrencen med resten af verden og tiltrække investorer.

I 2007 lagde EU-Kommissionen derfor en langsigtet plan, der skal forbedre arbejdsstyrkens IKT-færdigheder. EU har gennemført en oplysningskampagne for at informere studerende, unge branchefolk og små og mellemstore virksomheder om de utallige muligheder, som IKT fører med sig. Kampagnen afrundes med den europæiske uge for IKT-færdigheder, der løber af stabelen den 1.-5. marts.

300 000 deltagere ventes til de mange forskellige arrangementer rundt om i EU i løbet af ugen. Kommissionen benytter lejligheden til at fortælle om resultaterne af sin indsats på IKT-området. De nye teknologier er også kernen i EU's fremtidige økonomiske strategi ("Europe 2020"), som formulerer en vision for "grøn vækst" på basis af viden og innovation.

Mere om den europæiske uge for IKT-færdigheder

IKT-færdigheder i det 21. århundrede DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links