Sti

Tænk før du poster! - 09/02/2010

50 % af teenagerne poster personoplysninger på nettet uden altid at være klar over konsekvenserne, viser undersøgelse.

Et år efter Kommissionens aftale med 18 ledende udbydere om et sikrere internet viser en statusrapport blandede resultater.

Udbyderne indgik en frivillig aftale om at indføre beskyttelse af børn på 25 sociale netværkssites, blandt andet Facebook, MySpace og YouTube. To andre selskaber kom til i juni.

Et år efter giver de fleste udbydere nu mulighed for at blokere brugere, fjerne uønsket indhold og bestemme, hvem der kan se hvad. De fleste giver også sikkerhedstips til mindreårige, men i nogle tilfælde er oplysningerne enten ikke til at finde eller svære at forstå.

Kommissionens rapport, der offentliggøres i anledning af sikker internetdag English , viser også, at halvdelen af udbyderne ikke har holdt deres løfte om at sørge for, at standardindstillingen for onlineprofiler og kontaktlister for brugere under 18 er "privat". Desuden er der stadig mange sites, der tillader søgemaskiner at finde mindreåriges profiler. Og mens de fleste sites nu har et link til at melde mobning, er det kun de færreste, der rutinemæssigt besvarer klagerne.

"Sidste år opfordrede EU-Kommissionen udbyderne til at gøre noget, og jeg glæder mig over, at mange har efterkommet opfordringen", udtaler EU-kommissæren for informationssamfundet, Viviane Reding. "Jeg forventer dog, at alle udbydere gør mere."

En særlig undersøgelse foretaget af Det Europæiske Agentur for Net- og Informationssikkerhed English påpeger, hvordan man kan mindske risikoen ved at poste oplysninger online.

Sociale netværkssites bliver mere og mere populære, især blandt unge. Disse digitale varehuse bugner af private personoplysninger og giver brugerne en følelse af at være blandt venner. I realiteten kan der være millioner af mennesker, som læser om dem. Brugerne risikerer, at vildfremmede, herunder firmaer, der vil reklamere online, og pædofile får adgang til dem.

EU er optaget af internetsikkerhed, fordi retten til privatlivets fred og beskyttelse af personoplysninger er knæsat i EU-retten.

Mere om EU's program for et sikkert internet English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links