Sökväg

EU:s webbplats får nytt ansikte - 18/09/2009

Skärmbild av den nya Europawebbplatsen © EC

Nytt utseende och bättre navigering ska göra det lättare att hitta på EU:s webbplats Europa – på alla officiella EU-språk.

Europa.eu – EU:s officiella webbplats – är den plats där folk först brukar leta efter information om EU. Här kan man läsa om EU:s institutioner och lagar, få praktiska råd inför flytten till ett annat EU-land eller hitta olika EU-bidrag. Du kan ockå se vem EU:s arbete är bra för, och på vilket sätt.

Med över sex miljoner sidor är Europaportalen en av världens största webbplatser. Så det är inte konstigt att det kan vara svårt att hitta bland all information. För att göra ingångssidorna mer användarvänliga har vi förenklat layouten och delat in webbplatsen i sex huvudområden som motsvarar användarnas behov.

Navigeringsmenyn till vänster kommer att finnas på alla sidor så att man kan surfa runt utan att gå vilse. Genom att klicka på logotypen Europa kommer du direkt tillbaka till förstasidan, oavsett var på webbplatsen du är. Det kommer också att finnas en sökhjälp online på engelska, tyska och franska.

Tanken bakom det nya utseendet är att strukturera innehållet på ett mer rationellt sätt – att skilja lagar och komplicerade tekniska texter från mer allmän information, så att besökarna lättare hittar vad de letar efter.

Vi vill gärna göra webbplatsen ännu bättre. Använd därför gärna feedbackfunktionen om du inte hittar vad du letar efter eller har förslag på förbättringar. Då kan vi lättare utforma sidorna efter dina behov.

Under övergången till den nya layouten kan det kanske bli en del tekniska problem, men vi hoppas att du har överseende med det.

EUROPA - EU:s webbportal

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar