Navigációs útvonal

Megújul az Europa, az EU hivatalos honlapja - 18/09/2009

Az új Europa portálról készített képernyőkép © EC

A jobb navigációs lehetőségeknek és az áttekinthetőbb felépítésnek köszönhetően a felhasználók könnyebben találhatják meg az őket érdeklő információkat az EU honlapjának főoldalain – az EU hivatalos nyelveinek mindegyikén.

Az emberek rendszerint az Europa portálra – az EU hivatalos honlapjára – látogatnak el először, ha információkra van szükségük az Európai Unióról. A portál amellett, hogy tájékoztatást ad az uniós intézményekről és jogszabályokról, számos más kérdésben is hasznos tudnivalókkal szolgál: gyakorlati tanácsokkal segíti például a más uniós tagországba költöző polgárokat, és ismerteti, milyen forrásszerzési lehetőségek állnak az érdeklődők rendelkezésére. A honlap arról is áttekintést ad, kinek és hogyan szolgálják javát az Unió által hozott intézkedések.

Az Europa portál, melyet több mint hat millió oldal alkot, egyike a világ legnagyobb webhelyeinek. Nem meglepő tehát, hogy egyes információkra néha nehéz rátalálni. Annak érdekében, hogy a felhasználók könnyebben el tudjanak igazodni a kezdőlapokon, felépítésüket egyszerűbbé tettük: a felhasználói igényeknek megfelelően a webhelyet hat fő téma köré építettük fel.

A tájékozódást megkönnyítendő a navigációs menü mindegyik oldalon látható lesz, hogy a honlap látogatói online barangolásaik során ne tévedjenek el. Az EUROPA logóra kattintva a portál bármelyik oldaláról gyorsan vissza lehet jutni a kezdőlapra. Ezen túlmenően angol, francia és német nyelven navigációs súgó áll majd a felhasználók rendelkezésére.

A honlap átalakítása azt a célt szolgálja, hogy a korábban létrehozott tartalom ésszerűbb elrendezésben váljon hozzáférhetővé az érdeklődők számára. Ez magában foglalja a jogszabályok és a szakértőknek szóló, összetettebb anyagok elkülönítését az általánosabb jellegű információktól és az információkeresés hatékonyságának javítását.

Honlapunk tökéletesítését a jövőben is folytatni kívánjuk, ezért minden felhasználót arra kérünk, jelezzék, ha problémákat tapasztalnak az új oldalakon, vagy ha azt szeretnék, hogy a portál kínálata új funkciókkal és szolgáltatásokkal bővüljön. Visszajelzéseik segíteni fognak bennünket abban, hogy az Europa-oldalakat igényeikhez tudjuk igazítani.

Az átállás során időnként előfordulhatnak kisebb technikai nehézségek, de (reményeink szerint) komoly problémák nem várhatóak. Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!

EUROPA - Az Európai Unió portálja

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek