Navigointipolku

Europa-sivusto uudistuu - 18/09/2009

Uudistetun Europa-portaalin etusivu © EC

Uudistettu navigointi ja ulkoasu helpottavat tietojen löytymistä EU:n Europa-verkkosivuston sivuilta. Pääsivut ovat saatavilla EU:n kaikilla virallisilla kielillä.

EU:n virallinen verkkosivusto Europa on monille internetin käyttäjille ensimmäinen osoite, josta he hakevat EU:hun liittyvää tietoa. Verkkosivuilla on tietoa EU:n toimielimistä ja lainsäädännöstä, mutta niiltä löytyy myös käytännön neuvoja esimerkiksi muuttamisesta toiseen EU-maahan tai EU:n tarjoamista rahoitusmahdollisuuksista. Sivustolla kerrotaan myös, ketkä hyötyvät EU:n toiminnasta ja miten.

Europa-portaalissa on yli 6 miljoonaa sivua ja se onkin yksi maailman suurimmista verkkosivustoista. Ei olekaan yllättävää, että tietoa on joskus vaikea löytää. Sivustosta on nyt tehty entistä käyttäjäystävällisempi yksinkertaistamalla ulkoasua ja jakamalla sivusto kuuteen pääosaan.

Navigointivalikko löytyy kaikilta sivuilta, mikä helpottaa siirtymistä sivulta toiselle ja vähentää eksymisen vaaraa. Europa-tunnusta napsauttamalla pääsee miltä tahansa sivulta nopeasti takaisin Europan etusivulle. Käytettävissä on myös Europan navigointituki englanniksi, ranskaksi ja saksaksi.

Uudistuksen ideana on järjestellä portaalin sisältö entistä selkeämmin ja erotella säädökset ja monimutkaiset tekniset asiat yleistiedoista. Navigointituki opastaa kävijöitä löytämään etsimänsä tiedot.

Europa-tiimi pyrkii jatkuvasti kehittämään sivustoa. Sivustolla on myös palautetoiminto, jonka avulla kävijät voivat kommentoida sivustoa tai ilmoittaa mahdollisista ongelmista. Tiimille voi myös ehdottaa uutta sisältöä ja toimintoja. Näin Europaa voidaan kehittää kävijöiden toivomaan suuntaan.

Uudistettuihin sivuihin siirtymisen aikana voi esiintyä joitain ongelmia. Europa-tiimi kiittää jo etukäteen kärsivällisyydestä.

EUROPA - Euroopan unionin portaali

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä