Навигационна пътека

Уебсайтът EUROPA се разкрасява - 18/09/2009

Снимка на новата начална страница на EUROPA © ЕО

Нов начин за навигация и ново оформление улесняват намирането на търсената от вас информация на основните страници на уебсайта на ЕС, достъпна на всички официални езици на Съюза.

EUROPA - официалният уебсайт на ЕС - обикновено е първото място, където хората търсят информация за Европейския съюз. Освен информация за институциите и законодателството на ЕС, сайтът предоставя и практически насоки, например за преместване в друга държава от Съюза или за достъп до финансиране. На сайта се посочва също кой се възползва от действията на ЕС и по какъв начин.

С над 6 млн. страници, порталът EUROPA е един от най-големите уебсайтове в света. Ето защо не е учудващо, че понякога е трудно да се намери дадена информация. За да направим началните страници по-лесни за използване, опростихме оформлението, като разделихме сайта на 6 основни теми според нуждите на потребителите.

Навигационното меню ще се появява на всички страници, с цел да улесни придвижването из сайта и да ограничи шансовете на потребителя да се изгуби. Щраквайки върху логото на EUROPA, можете бързо да се върнете към началната страница от всяка друга страница на портала. Сайтът ще разполага и с Онлайн помощ за навигация , достъпна на английски, френски и немски език.

Целта на преструктурирането е наличното съдържание да бъде организирано по по-рационален начин - законодателството и сложните технически материали да бъдат отделени от по-общата информация и да се помогне на посетителите на сайта да намерят това, което търсят.

Тъй като искаме да продължим да усъвършенстваме сайта, ви молим да използвате полето за коментари, ако срещате проблеми с новите страници или ако желаете прибавянето на нови функции към сайта. Вашият принос ще ни помогне да адаптираме страниците към вашите нужди.

По време на прехода към новия формат е възможно да възникнат някои (надяваме се, малки!) проблеми. Благодарим ви за търпението и разбирането!

 

EUROPA - Портал на Европейския съюз

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки