Cale de navigare

SOS transmis automat în caz de accident - 09/09/2009

Firmele europene de telefonie mobilă sprijină eCall, sistemul de apel automat în caz de accident rutier

Firmele de telefonie mobilă s-au angajat să sprijine campania UE privind echiparea maşinilor noi cu un dispozitiv care să iniţieze automat un apel de urgenţă în eventualitatea producerii unui accident.

Angajamentul Asociaţiei GSM, organism internaţional reprezentând sute de companii din sector, reprezintă un pas foarte important pentru implementarea sistemului eCall English. Realizarea acestui proiect necesită implicarea sectorului telecomunicaţiilor, a producătorilor auto şi a serviciilor de urgenţă.

Comisarul european pentru telecomunicaţii, Viviane Reding, speră că angajamentul, semnat în cadrul unei ceremonii la data de 9 septembrie, va încuraja ţările UE să implementeze mai rapid sistemul eCall. Deocamdată, utilizarea sa este opţională. Comisia ia însă în considerare posibilitatea ca aceasta să devină obligatorie, dacă nu se înregistrează progrese până la sfârşitul anului.

Lansarea sistemului fusese programată pentru toamna acestui an, dar, deşi au trecut la patru ani de la demararea proiectului, eCall nu este încă operaţional în niciun stat membru.

Se estimează că montarea sa ar putea salva anual, la nivel european, aproape 2 500 de vieţi. În plus, ar reduce procentul cazurilor de răniri grave cu cel puţin 10%. Iniţiativa se referă doar la maşinile noi. UE nu solicită montarea dispozitivului pe automobilele aflate în uz.

Câteva ţări şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la costuri, acestea fiind estimate la aproximativ 100 de euro/maşină. Alte state nu şi-au adaptat încă centrele de urgenţă şi nu şi-au format personalul de salvare, neavând astfel capacitatea de a utiliza eCall.

Atunci când detectează un impact major, dispozitivul eCall apelează automat numărul unic de urgenţă 112 şi oferă echipei de intervenţie informaţii despre locaţia maşinii. Există, de asemenea, posibilitatea de a efectua apelul prin apăsarea unui buton.

În ambele cazuri, transmiterea automată a datelor este însoţită de stabilirea unei conexiuni vocale între vehicul şi centrul de urgenţă. Astfel, conducătorul auto sau pasagerii care pot răspunde la întrebări vor putea furniza detalii despre accident.

 

Mai multe despre eCall English

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile