Navigointipolku

eCall-hätäpuhelut pelastavat ihmishenkiä tieliikenteessä - 09/09/2009

Matkapuhelinala osallistuu autojen automaattisen eCall-hätäpuhelujärjestelmän toteuttamiseen kaikkialla Euroopassa.

Matkapuhelinalan yritykset sitoutuvat tukemaan EU:n toimia, joiden tavoitteena on saada eCall-toiminto kaikkiin uusiin autoihin. eCall soittaa automaattisesti hätänumeroon, kun auto joutuu vakavaan onnettomuuteen.

GSM-järjestön tuki edistää merkittävästi eCall-järjestelmän English käyttöönottoa. Järjestö edustaa satoja matkapuhelinalan yrityksiä kaikkialta maailmasta. Järjestelmän toteuttaminen edellyttää tiivistä yhteistyötä matkapuhelinalan, autonvalmistajien ja hätäpalveluviranomaisten välillä.

EU:n viestintäkomissaari Viviane Reding toivoo, että 9.9. allekirjoitettu yhteistyöpöytäkirja vauhdittaa EU-maiden toimia. eCall-järjestelmä perustuu vielä tällä hetkellä vapaaehtoisuuteen, mutta komissio aikoo ehdottaa asiasta lainsäädäntöä, jos järjestelmän toteuttamisessa ei edistytä ennen vuoden loppua.

eCall oli alun perin määrä ottaa käyttöön tänä syksynä. Neljä vuotta hankkeen käynnistämisen jälkeen järjestelmä ei ole kuitenkaan vielä käytössä missään EU-maassa.

Automaattisten hälytysten avulla Euroopan tieliikenteessä voidaan pelastaa vuosittain jopa 2 500 henkeä ja vähentää vakavia vammoja ainakin 10 prosentilla. eCall-toimintoa kaavaillaan vain uusiin autoihin, eikä sitä tarvitse asentaa jälkikäteen vanhoihin autoihin.

Useat maat ovat olleet huolissaan järjestelmän kustannuksista, joiden arvioidaan olevan noin 100 euroa autoa kohti. Jotkin EU-maat ovat puolestaan edistyneet hitaasti hätäkeskusten uudistamisessa ja henkilöstön kouluttamisessa eCall-puhelujen käsittelyä varten.

Kun auto joutuu vakavaan onnettomuuteen, eCall soittaa automaattisesti koko Euroopassa käytössä olevaan hätänumeroon 112 ja ilmoittaa auton paikkatiedot lähimpään hätäkeskukseen. eCall-toimintoa voi käyttää myös manuaalisesti.

Kummassakin tapauksessa järjestelmä luo ääniyhteyden auton ja hätäkeskuksen välille sekä lähettää onnettomuustiedot automaattisesti. Näin auton kuljettaja ja matkustajat voivat tarvittaessa antaa lisätietoja onnettomuudesta, jos heidän vointinsa sen sallii.

 

Lisätietoa eCall-hätäpuhelutoiminnosta English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä