Διαδρομή πλοήγησης

Σύστημα ειδοποίησης σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος (eCall): οι ευρωπαϊκές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας συμφωνούν να συμβάλουν κι αυτές.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεσμεύθηκαν να στηρίξουν την εκστρατεία της ΕΕ με στόχο να εφοδιάσει τα καινούργια αυτοκίνητα με μια συσκευή η οποία θα καλεί αυτόματα σε βοήθεια στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Η ανάληψη σχετικής δέσμευσης από την Ένωση GSM, τον παγκόσμιο φορέα που εκπροσωπεί εκατοντάδες εταιρείες, αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του eCall English. Για την ανάπτυξη του συστήματος απαιτείται η συνεργασία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, της αυτοκινητοβιομηχανίας και των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

Η Επίτροπος Τηλεπικοινωνιών Βίβιαν Ρέντινγκ ευελπιστεί ότι η δέσμευση αυτή, η οποία υπεγράφη σε επίσημη τελετή στις 9 Σεπτεμβρίου, θα ενθαρρύνει τα κράτη της ΕΕ να υιοθετήσουν το eCall το συντομότερο δυνατό. Προς το παρόν το σύστημα είναι προαιρετικό, η Επιτροπή όμως μελετά την υποχρεωτική του εφαρμογή, αν δεν σημειωθεί πρόοδος μέχρι το τέλος του έτους.

Αν και επρόκειτο να ξεκινήσει φέτος το φθινόπωρο, το eCall δεν λειτουργεί σε καμία χώρα της ΕΕ, παρόλο που πέρασαν τέσσερα χρόνια από την έναρξη του σχεδίου.

Το σύστημα αναμένεται ότι θα σώζει περίπου 2.500 ζωές το χρόνο σε όλη την Ευρώπη και ότι θα μειώσει τους σοβαρούς τραυματισμούς κατά 10% τουλάχιστον. Η πρωτοβουλία αφορά μόνο τα καινούργια αυτοκίνητα. Η ΕΕ δεν απαιτεί την εκ των υστέρων τοποθέτηση του συστήματος στα παλιά αυτοκίνητα.

Ορισμένες χώρες εξέφρασαν ανησυχίες για το κόστος, το οποίο εκτιμάται περίπου στα 100 € ανά αυτοκίνητο, ενώ σε άλλες υπήρξαν καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των κέντρων άμεσης βοήθειας και στην εκπαίδευση του προσωπικού διάσωσης στη διαχείριση κλήσεων.

Όταν ο αισθητήρας eCall καταγράφει ισχυρή σύγκρουση, καλείται αυτόματα το 112, ο ενιαίος ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης, και ενημερώνονται οι διασώστες για την ακριβή θέση του αυτοκινήτου. Οι κλήσεις μπορούν επίσης να γίνουν με το πάτημα κουμπιού.

Σε κάθε περίπτωση, ταυτόχρονα με τον αυτόματο εντοπισμό του οχήματος, δημιουργείται και φωνητική σύνδεση ανάμεσα στο όχημα και το κέντρο διάσωσης. Με τον τρόπο αυτό, οι οδηγοί και οι επιβάτες που είναι σε θέση να απαντήσουν σε ερωτήσεις μπορούν να δώσουν περισσότερα στοιχεία για το ατύχημα.

 

Περισσότερα για το eCall English

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι