Sti

Alarmsystemet eCall – mobilbranchen i EU giver en hånd med

Mobilbranchen har lovet at støtte EU's kampagne for at få alle nye biler udstyret med et apparat, der automatisk ringer efter hjælp, hvis der sker en ulykke.

Støtten fra GSM Association, en verdensomspændende forening, der repræsenterer hundredevis af fabrikanter, er et stort skridt i den rigtige retning for eCall English. For at få systemet i brug skal der samarbejdes med både telekombranchen, bilfabrikanter og udrykningstjenester.

EU's kommissær med ansvar for telekommunikation, Viviane Reding, håber, at den aftale, som mobilbranchen gav opbakning til den 9. september, vil få EU-landene til at gennemføre eCall hurtigere. Her og nu er systemet frivilligt, men Kommissionen overvejer at gøre det obligatorisk, hvis der ikke sker fremskridt inden årets udgang.

Systemet skulle have været lanceret dette efterår, men det er nu fire år siden, projektet begyndte, og eCall er stadig ikke operationelt i noget EU-land.

Det ventes at redde omkring 2 500 liv om året i EU og at mindske antallet af kvæstelser med mindst 10 %. Initiativet vedrører kun nye biler. EU forventer ikke, at det skal installeres i ældre biler.

Flere lande er bekymrede for udgifterne, som er anslået til omkring 100 euro (ca. 750 kroner) for hver bil. Andre har været længe om at opgradere deres nødhjælpstjenester og togredningspersonale til at besvare opkald.

Når eCall registrerer et større stød udefra, ringer systemet automatisk til det fælleseuropæiske alarmnummer, 112, og fortæller redningsfolkene, hvor bilen befinder sig. Man kan også ringe ved at trykke på en knap.

I begge tilfælde skabes der ud over den automatiske dataforbindelse en samtaleforbindelse mellem bilen og udrykningstjenesten. Hvis føreren og passagerene er i stand til at besvare spørgsmål, kan de på den måde give nærmere detaljer om ulykken.

 

Mere om eCall English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links