Sti

Sammen om forskning - 13/07/2009

Kvinde, der forsker på laboratorium © EF

Nye offentlig-private partnerskaber skal styrke den videnskabelige forskning og dermed den økonomiske vækst.

De penge, vi bruger på forskning og udvikling i dag, vil gøre Europa mere konkurrencedygtigt i morgen. Det er tanken bag EU's initiativer for at styrke FoU-investeringer som led i den genopretningsplan, der skal sætte skub i den europæiske økonomi igen.

Tre nye offentlig-private partnerskaber (OPP'er) English skal hjælpe til. OPP'erne er finansieret 50 % af EU og 50 % af erhvervslivet og skal støtte forskning i "fremtidens fabrikker" i fremstillingssektoren, "energieffektive bygninger" i byggesektoren og "grønne biler" i bilindustrien.

Sektorerne er valgt, fordi de er særligt hårdt ramt af krisen, og fordi FoU inden for deres område kan være med til at skabe ny grøn teknologi, der gør økonomien mere bæredygtig. Tilsammen vil OPP'erne få 3,2 mia. EUR til forskning og udvikling.

Virksomhederne nyder godt af samarbejdet med EU, fordi de er med til at fastlægge strategiske forskningsprioriteter. Samtidig sikrer et fast budget over en årrække en vis kontinuitet og giver dem mulighed for at lægge langfristede investeringsplaner. For EU bliver dyre forskningsprojekter mulige, fordi udgifterne deles med den private sektor.

Den 30. juli udsender Kommissionen en indkaldelse af forslag til individuelle projekter inden for hvert OPP. Omkring 750 personer ventes at deltage i en OPP-infodag English den 13. juli, der skal sikre, at så mange som muligt fra forskningsmiljøet er klar over, hvilke muligheder OPP'erne åbner.

Mere information om EU-forskning

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links