Navigointipolku

Eurooppalaiset tutkijat valokeilassa - 26/09/2008

Miniatyyrikuva tutkijasta katsomassa mikroskooppiin kuvattuna suurennuslasin läpi.

Tutkijoiden yö -tapahtumissa tutkijat selvittävät, mitä laboratorioiden ja tutkimuskeskusten suljettujen ovien takana tapahtuu.

Oletko koskaan pohtinut sitä, miten olutta valmistetaan? Entä oletko ihmetellyt, miltä ydinreaktorin sydän näyttää? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin voi saada vastauksen syyskuun 26. päivän iltana, kun tutkijat eri puolilla Eurooppaa viettävät joukolla neljättä Tutkijoiden yö -tapahtumaa English .

Tänä vuonna laboratorioiden, museoiden, yliopistojen ja tutkimuskeskusten ovet avataan yleisölle noin 200 kaupungissa 27 EU-maassa.

Linzissä Itävallassa Deutsch tutkijat selvittävät, miten teknologia voi auttaa parantamaan vammaisten päivittäistä elämää, ja kertovat, miten ihmiset reagoivat statussymboleihin ja toisten erilaiseen käytökseen. Milanossa Englishitaliano tutkijat kertovat, miten matematiikkaa voi soveltaa jalkapalloon ja miten ihmiskeho voi uudistaa itse itseään. Plzenissä Tšekissä čeština tapahtuman osallistujille taas kerrotaan oluen valmistuksesta ja siitä, miten Titanic oikein upposi.

Nuoria lupaavia tutkijoita on myös palkittu saavutuksistaan EU:n nuorten tiedekilpailussa English . Kilpailuun osallistui yhteensä 87 projektia, joiden laatijoina oli 14-21-vuotiaita nuoria 39 eri maasta. Pääpalkinnot English menivät kolmelle opiskelijalle – Puolaan, Slovakiaan ja Isoon-Britanniaan – heidän työstään fysiikan ja maantieteen alalla. Kukin voittaja sai 7 000 euron palkinnon.

Slovakialainen voittaja Martin Tkác sai stipendinsä tunnustuksena tutkimuksesta, jossa selvitettiin, miten painovoima voi estää raskaassa lastissa olevia rahtijunia kallistumasta.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä