Διαδρομή πλοήγησης

Ευρωπαϊκή νύχτα των ερευνητών - 26/09/2008

Η εικόνα επιστήμονα που κυττάζει σε μικροσκόπιο μέσα από μεγεθυντικό φακό

Η νύχτα των ερευνητών δίνει στους επιστήμονες την ευκαιρία να εξηγήσουν όσα συμβαίνουν στα εργαστήρια.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς φτιάχνεται η μπύρα ή πώς είναι η καρδιά ενός πυρηνικού αντιδραστήρα; Απάντηση σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα μπορείτε να βρείτε στις 26 Σεπτεμβρίου, όταν οι επιστήμονες σε όλη την Ευρώπη θα συμμετάσχουν δυναμικά στην τέταρτη Ευρωπαϊκή νύχτα των ερευνητών English .

Φέτος συμμετέχουν στην εκδήλωση 200 περίπου πόλεις σε 27 χώρες, ανοίγοντας στο κοινό τα εργαστήρια, τα μουσεία, τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά τους κέντρα.

Στο Λινζ της Αυστρίας Deutsch , ερευνητές θα εξηγήσουν πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την καθημερινή ζωή ατόμων με αναπηρία, και θα δείξουν πώς αντιδρούμε στα πρόσωπα-κοινωνικά σύμβολα και σε διάφορες ανθρώπινες συμπεριφορές. Στο Μιλάνο της Ιταλίας Englishitaliano , ειστήμονες θα παρουσιάσουν τη σχέση των μαθηματικών με το ποδόσφαιρο και θα εξηγήσουν πώς ο οργανισμός μας μπορεί να ανανεώνεται από μόνος του, ενώ ερευνητές στην Πλζεν της Τσεχικής Δημοκρατίας čeština , θα δείξουν στους επισκέπτες πώς γίνεται η μπύρα και πώς βυθίστηκε ο Τιτανικός.

Εντωμεταξύ, φερέλπιδες νέοι επιστήμονες έχουν ήδη βραβευτεί για το έργο τους στον διαγωνισμό για νέους επιστήμονες της ΕΕ English . Κριτική επιτροπή, που εξέτασε 87 ερευνητικά σχέδια σπουδαστών ηλικίας 14-21 από 39 χώρες, απένειμε τα πρώτα βραβεία English σε τρεις σπουδαστές από την Πολωνία, τη Σλοβακία και το ΗΒ για την εργασία τους στη φυσική και τη γεωλογία. Καθένας έλαβε 7.000 ευρώ.

Ο Σλοβάκος νικητής Martin Tkáč βραβεύτηκε για την έρευνά του σχετικά με το πώς μπορεί να εφαρμοστεί η αρχή της βαρύτητας στα τρένα που μεταφέρουν βαρύ φορτίο ώστε να τα εμποδίζει να ανατρέπονται.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι