Навигационна пътека

Днешни и утрешни европейски изследователи - 26/09/2008

Картина на гледащ през микроскоп миниатюрен учен, наблюдаван през увеличително стъкло

Нощта на изследователите дава на учените възможност да обяснят какво се случва зад вратите на лабораториите.

Питали ли сте се някога как се прави бира? Интересувате се как изглежда вътрешността на ядрен реактор? Отговорът на тези и много други загадки ще стане ясен на 26 септември, когато учените в Европа отбелязват четвъртата Нощ на европейските изследователи English .

През тази година участват около 200 града в 27 страни, които отварят вратите на лаборатории, музеи, университети и изследователски центрове.

В Линц, Австрия Deutsch , изследователите ще обяснят как технологиите могат да подобрят ежедневието на хората с увреждания и ще покажат как реагираме на символите на социален статус и на различни типове човешко поведение. В Милано, Италия Englishitaliano учени ще покажат нагледно връзката между математиката и футбола и ще обяснят как тялото може да се самовъзстановява, а изследователи в Пилзен, Чешката република čeština , ще покажат на посетителите как да правят бира и да потопят „Титаник“.

Междувременно обещаващи млади учени бяха наградени за постиженията си на конкурс на ЕС за млади учени English . Журито разгледа 87 проекта на учащи на възраст от 14 до 21 години от 39 страни. НАЙ- високите награди English бяха присъдени на трима младежи - от Полша, Словакия и Обединеното кралство - за тяхната работа в областта на физиката и геологията. Всеки от тях получи по 7000 евро.

Победителят от Словакия Мартин Ткач получи награда за изследването си как принципът на гравитацията може да предотврати преобръщането на товарни влакове, превозващи обемни товари.

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки