Cale de navigare

Să facem ordine în spaţiul cibernetic - 27/05/2008

Desen reprezentând un bărbat în faţa calculatorului

Odată cu diversificarea tranzacţiilor pe internet, creşte şi îngrijorarea legată de securitatea datelor personale.

Pe măsură ce tot mai mulţi dintre noi obişnuim să facem cumpărături şi să utilizăm servicii bancare pe internet, devenit totodată şi un spaţiu de socializare, problema criminalităţii informatice începe să suscite din ce în ce mai multe preocupări. UE încearcă să identifice modalităţi de menţinere a încrederii consumatorilor în internet.

Oricare dintre noi este o potenţială victimă. Cu toţii am primit spamuri şi am citit despre atacuri informatice grave îndreptate împotriva unor guverne. În Europa, infractorii informatici se conectează ilegal la aproximativ 6 milioane de calculatoare pentru a comite fraude şi pentru a trimite spamuri. Numai 4% din mesajele spam ajung în căsuţele noastre poştale, dar acest lucru se datorează faptului că se investeşte mult în filtrele antispam.

Pentru ca întreprinderile europene mici să se dezvolte, este necesar să se poată baza pe sisteme de date care să le asigure securitatea informaţiilor. Companiile care efectuează tranzacţii comerciale peste hotare au nevoie de tehnologie sigură şi modernă pentru a inspira încredere clienţilor de pe internet. Întreprinderile europene mici asigură aproximativ două treimi din locurile de muncă existente în sectorul privat. Dacă întreprinderile prezintă încredere şi siguranţă, acelaşi lucru se va întâmpla şi cu economia.

Uniunea Europeană recunoaşte cât de important este pentru siguranţa consumatorului să se găsească o soluţie la problema criminalităţii informatice DeutschEnglishfrançais. Statele membre trebuie să coopereze şi să investească atât bani, cât şi experienţă. Situaţia este complexă deoarece nivelurile de protecţie variază încă destul de mult de la o ţară la alta.

Agenţia Europeană pentru Securitatea Reţelelor Informatice şi a Datelor English (ENISA) a arătat că ţările europene mai au încă un drum lung de parcurs până la stoparea criminalităţii informatice şi a fraudei.

În opinia agenţiei europene, aceasta nu este o sarcină lipsită de importanţă, având în vedere că sumele fraudate pot atinge 100 de milioane de euro pe an (2006).  Este o bătălie pe care Europa nu-şi poate permite s-o piardă.

Sfaturi practice pentru întreprinderile mici English

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile