Navigointipolku

Tietoverkko turvalliseksi - 27/05/2008

Piirroskuva tietokonetta käyttävästä miehestä

Huoli henkilötietojen suojasta kasvaa verkkokaupan yleistyessä.

Internet-ostokset, verkkopankki ja erilaiset verkkoyhteisöt ovat monelle jo arkipäivää. Samalla tietoverkkorikollisuuden DeutschEnglishfrançais lisääntyminen huolestuttaa netin käyttäjiä. EU etsii keinoja, joilla kuluttajien luottamus internetiin voidaan säilyttää.

Kenestä tahansa voi tulla verkkorikoksen uhri. Olemme kaikki saaneet roskapostia ja lukeneet eri maiden virastoihin kohdistuneista verkkohyökkäyksistä. Euroopassa tietoverkkorikolliset käyttävät noin kuutta miljoonaa kaapattua tietokonetta erilaisiin petoksiin ja roskapostien levittämiseen. Vain neljä prosenttia roskapostista päätyy lopulta sähköpostilaatikoihin, mutta vain sen ansiosta, että roskapostin torjuntakeinoja kehitetään jatkuvasti.

Euroopan pk-yritysten on voitava luottaa siihen, että tietojärjestelmiin syötetyt tiedot pysyvät turvassa. Ne tarvitsevat turvallista ja ajantasaista teknologiaa myös, jotta ne herättäisivät luottamusta online-palveluja käyttävien asiakkaidensa keskuudessa.

Pk-yritykset työllistävät noin kaksi kolmasosaa yksityissektorin työntekijöistä Euroopassa. Kun niiden yritystoiminta on varmalla ja turvallisella pohjalla, myös talous on turvattu.

EU:ssa ymmärretään, kuinka tärkeää  tietoverkkorikollisuuden torjuminen on kuluttajien turvallisuudelle. Eri maiden on toimittava yhdessä ja sijoitettava sekä rahaa että asiantuntemusta turvallisuuden lisäämiseen. Tilanne ei ole ongelmaton, sillä eri maissa tarjolla olevien suojaustasojen välillä on edelleen melkoisia eroja.

Euroopan verkko- ja tietoturvavirasto English (ENISA) korostaa, että EU-maissa on  paljon työsarkaa verkkorikollisuuden ja -petosten torjunnassa. Tehtävä on tärkeä, sillä petokset voivat maksaa jopa 100 miljoonaa euroa vuodessa.

Vinkkejä pk-yrityksille English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä