Διαδρομή πλοήγησης

Καθαρός κυβερνοχώρος - 27/05/2008

Σκίτσο άνδρα που χρησιμοποιεί υπολογιστή

Ανησυχία για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων λόγω της εξάπλωσης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Καθώς η αγορά αγαθών, οι τραπεζικές συναλλαγές και οι κοινωνικές επαφές μέσω του Διαδικτύου γίνονται όλο και περισσότερο μέρος της καθημερινότητάς μας, αυξάνεται η ανησυχία για την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο. Η ΕΕ αναζητά τρόπους για να διαφυλάξει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο Διαδίκτυο.

Οποιοσδήποτε μπορεί να πέσει θύμα ηλεκτρονικού εγκλήματος. Όλοι έχουμε λάβει ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα και έχουμε ενημερωθεί για σημαντικές ηλεκτρονικές επιθέσεις σε κυβερνητικά δίκτυα. Στην Ευρώπη, οι δράστες του ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν παράνομη πρόσβαση σε περίπου 6 εκατομμύρια υπολογιστές και επιχειρούν να εξαπατήσουν τους καταναλωτές και να διαδώσουν ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα. Από τα μηνύματα αυτά μόνο το 4% φθάνει στις ηλεκτρονικές μας θυρίδες χάρη στα τεράστια ποσά που δαπανώνται για αποτελεσματική άμυνα.

Για να ευημερήσουν οι μικρές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, πρέπει να μπορούν να εμπιστεύονται ασφαλή συστήματα δεδομένων. Οι εταιρείες που αναπτύσσουν διασυνοριακό εμπόριο χρειάζονται ασφαλή, σύγχρονη τεχνολογία για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ηλεκτρονικών πελατών τους. Αν οι μικρές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, οι οποίες εξασφαλίζουν τα δύο τρίτα περίπου των θέσεων απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα, νοιώθουν ασφάλεια και σιγουριά για τις συναλλαγές τους, τότε η οικονομία γενικότερα θα σημειώνει επιτυχίες.

Η ΕΕ αναγνωρίζει πόσο σημαντική είναι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο DeutschEnglishfrançaisγια την ασφάλεια των καταναλωτών. Οι χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν και να διαθέσουν τόσο κεφάλαια όσο και ειδικούς εμπειρογνώμονες. Η κατάσταση είναι πολύπλοκη διότι τα επίπεδα προστασίας διαφέρουν σημαντικά από τη μια χώρα στην άλλη.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών English(ENISA), υπογραμμίζει ότι οι χώρες της ΕΕ καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να εξαλείψουν την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο και την απάτη, πράγμα που απαιτεί σημαντικό αγώνα καθώς το κόστος της απάτης μπορεί να φθάσει τα 100 εκατ ευρώ το χρόνο (2006).

Είναι ένας αγώνας που η Ευρώπη δεν πρέπει να χάσει.

Συμβουλές για μικρές επιχειρήσεις English

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι