Sti

Ryd op i cyberspace - 27/05/2008

Tegning af en mand ved en computer

Vi handler stadig mere over internettet, og derfor må vi sikre, at vores personoplysninger ikke falder i de forkerte hænder.

Det er ved at blive rutine for mange af os at købe ind på nettet og bruge netbanker og sociale onlinenetværk, men samtidig vokser frygten for cyberkriminalitet. EU undersøger nu, hvordan man kan bevare forbrugernes tillid til nettet.

Ingen kan vide sig sikker. Vi har alle modtaget spam og læst om store cyberangreb på myndigheder. I Europa bruger cyberkriminelle omkring 6 millioner computere til at snyde folk og udsende spam. Kun 4 % af al deres spam når faktisk frem til vores mailbokse, men det er kun, fordi vi bruger masser af penge på at beskytte os mod spam.

For at små virksomheder i Europa kan trives, skal de kunne stole på, at systemerne beskytter deres data. Virksomheder, der handler hen over grænserne, har brug for den sidste nye, sikre teknologi for at kunne vinde onlinekundernes tillid. Små virksomheder i Europa tegner sig for omkring to tredjedele af alle job i den private sektor. Hvis virksomhederne er trygge og sikre, bliver økonomien det også.

EU anerkender, hvor vigtig bekæmpelse af cyberkriminalitet DeutschEnglishfrançais er for forbrugernes sikkerhed. EU-landene må arbejde sammen og investere både penge og ekspertise. Situationen er kompliceret, fordi der stadig er store forskelle mellem beskyttelsesniveauet fra det ene land til det andet.

Det Europæiske Agentur for Net- og informationssikkerhed English (ENISA) påpeger, at EU-landene får noget at se til, hvis de skal holde cyberkriminalitet og svindel nede.

Det er en vigtig opgave, siger EU-agenturet. Netsvindel kan løbe op i 100 mio. euro om året (2006). Det er en kamp, Europa ikke har råd til at tabe.

Tips for små virksomheder English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links