Cale de navigare

Schimb de cunoştinţe în beneficiul întreprinderilor europene - 10/04/2008

Cercetătoare analizând probe de sânge

UE propune statelor membre o abordare comună menită să conducă la o exploatare mai eficientă a rezultatelor cercetării europene.

Cercetătorii europeni publică tot atâtea studii ca şi confraţii lor americani, dar se află mult în urma acestora când vine vorba despre invenții, brevete, acordarea de licențe și crearea de spin-off-uri (companii înfiinţate pe baza unui rezultat obţinut dintr-un proiect de cercetare sau a unei idei brevetate).

Universităţile şi celelalte organizaţii de cercetare trebuie să îşi îmbunătăţească strategia, „astfel încât să putem transpune rezultatele cercetării ştiinţifice în produse şi servicii noi, menite să creeze noi ramuri industriale şi locuri de muncă”, a explicat comisarul european pentru întreprinderi şi industrie, Günter Verheugen.

UE invită cercetătorii să gestioneze şi să pună în comun proprietatea intelectuală DeutschEnglishfrançais. Departe de a dăuna activităţilor academice şi scopurilor de cercetare, acest lucru ar încuraja investiţiile şi ar atrage studenţii şi oamenii de ştiinţă.

Comisia Europeană a elaborat un set de principii comune de reglementare DeutschEnglishfrançais pentru a ajuta statele membre să elimine diferenţele existente în domeniul reglementării privind protejarea rezultatelor cercetării. De asemenea, Comisia pune la dispoziţia organizaţiilor de cercetare un cod de bune practici menit să le îndrume în acţiunile de elaborare a politicilor.

În ultima vreme, ţările Uniunii Europene au făcut progrese în ceea ce priveşte transferul şi schimbul de cunoştinţe, de la includerea unor modificări în legislaţie până la elaborarea unor noi orientări. Totuşi, de cele mai multe ori, aceste schimbări au loc doar la nivel naţional. Or, pentru ca UE să poată culege toate roadele economice ale cercetării ştiinţifice, se impune o abordare la nivel european.

Exemple din cercetarea europeană danskDeutschEnglishελληνικάespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile