Navigointipolku

Tutkimuksesta tuotteiksi - 10/04/2008

Tutkija käsittelee verinäytteitä työpöytänsä ääressä

Tutkimustoiminnan tuloksista olisi pyrittävä saamaan enemmän sosioekonomista hyötyä. EU-maihin halutaan nyt yhtenäiset periaatteet tietämyksen siirrolle ja henkisen omaisuuden hallinnoinnille.

EU:ssa julkaistaan yhtä paljon tutkimuksia kuin Yhdysvalloissa, mutta keksintöjä, patentteja ja lisenssisopimuksia tehdään ja uusyrityksiä syntyy huomattavasti vähemmän.

Yliopistojen ja muiden tutkimuslaitosten olisi parannettava tutkimusten hyödyntämistä. "Tutkimustulokset olisi jalostettava uusiksi tuotteiksi ja palveluiksi, mikä puolestaan loisi uusia yrityksiä ja työpaikkoja", toteaa yritys- ja teollisuustoiminnasta vastaava komissaari Günter Verheugen.

EU:n näkemyksen mukaan tutkimuslaitosten olisi parannettava henkisen omaisuuden DeutschEnglishfrançais hallinnointia ja jakamista. Tämä ei ole ristiriidassa niiden opetus- ja tutkimustavoitteiden kanssa, vaan on omiaan lisäämään investointeja ja houkuttelemaan lisää opiskelijoita ja tutkijoita.

Euroopan komissio on laatinut yhteiset periaatteet DeutschEnglishfrançais, joilla pyritään yhtenäistämään henkisen omaisuuden suojan hallinnointia EU-maissa. Se suosittaa tutkimusorganisaatioille käytännesääntöjä, joiden avulla ne voivat suunnitella toimintapolitiikkaansa.

EU-maissa on viime vuosina pyritty lisäämään tietämyksen siirtoa ja jakamista, ja lainsäädäntöä ja ohjeita on uudistettu, mutta usein vain kansallisella tasolla. Jotta EU voisi saada täyden taloudellisen hyödyn tieteellisestä tutkimuksesta, tarvitaan koko Euroopan kattavaa suunnitelmaa.

Esimerkkejä eurooppalaisesta tutkimuksesta

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä