Kruimelpad

Steun in de rug voor Europese onderzoekers - 14/01/2008

Beeld uit de filmtrilogie "Lord of the Rings"

De EU wil meer onderzoekspartnerschappen tussen bedrijven en universiteiten om het concurrentievermogen van het Europese bedrijfsleven te bevorderen. Bovendien zijn er twee nieuwe bureaus die wetenschappers alle mogelijke steun moeten geven.

"Casino Royale", "Da Vinci Code", de trilogie "Lord of the Rings", "Batman Begins", "King Kong", "Superman Returns" en "X-Men 3": stuk voor stuk films met geweldige special effects, gemaakt met Furnace English . Die software is dan ook terecht beloond met een Oscar English . De specialisten die Furnace hebben ontwikkeld, vier Europeanen, zouden dat nooit hebben kunnen doen zonder de steun van 7e kaderprogramma voor onderzoek English van de Europese Unie, en met name de Marie Curie-acties English die de opleiding en uitwisseling van onderzoekers financieel ondersteunen.

Op 14 januari zijn de ontwerpers van deze software en talloze andere vertegenwoordigers van overheid en bedrijfsleven naar Brussel gekomen voor een conferentie over de Marie Curie-acties DeutschEnglishespañolfrançaisitaliano . Op de agenda stonden vooral de partnerschappen tussen bedrijven en universiteiten.  De Commissie beseft maar al te goed hoe belangrijk die vorm van samenwerking is, en heeft dan ook een oproep English gedaan: wie wil, kan zijn project door de EU laten financieren.

De EU heeft bovendien een nieuw agentschap English opgericht dat de Marie Curiebeurzen moet gaan beheren, maar ook het geld voor mkb-onderzoek en voor delen van 7e kaderprogramma, met name op het gebied van ruimtevaart en veiligheid. Omdat onderzoekers een eersteklas behandeling verdienen, komt er nog een tweede agentschap bij: het uitvoerend bureau van de Europese Onderzoeksraad English voor de uitvoering van het zevende kaderprogramma "Ideeën", dat verkennend onderzoek stimuleert.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links