Navigointipolku

Uutta tukea tutkimukselle - 14/01/2008

Kuva elokuvatrilogiasta Taru sormusten herrasta

Tutkimus edistää kilpailukykyä! Euroopan unioni perustaa kaksi uutta virastoa tutkijoiden tueksi ja kannustaa julkista ja yksityistä sektoria yhteistyöhön tutkimuksen alalla.

Mitä yhteistä on elokuvilla Casino Royale, Da Vinci ‑koodi, Taru sormusten herrasta, Batman Begins, King Kong, Superman Returns ja X-Men 3? Niiden kaikkien korkeatasoiset erikoistehosteet on toteutettu Oscar English -palkitun Furnace English -tietokoneohjelman avulla. Furnace-ohjelman on kehittänyt neljä eurooppalaista tutkijaa, ja hanke on saanut tukea myös Euroopan unionin seitsemännestä tutkimuksen puiteohjelmasta English ja ennen muuta tutkijoiden koulutusta ja liikkuvuutta edistävästä Marie Curie -järjestelmästä English .

Tammikuun 14. päivänä Furnacen kehittäjät ja monet muut julkisen ja yksityisen sektorin edustajat kokoontuvat Brysseliin Marie Curie -järjestelmää käsittelevään konferenssiin DeutschEnglishespañolfrançaisitaliano , jossa keskustellaan etenkin yritysten ja yliopistojen välisestä yhteistyöstä. Komissio haluaa tukea tätä tärkeänä pitämäänsä yhteistyötä ja on julkaissut yhteistyöhankkeiden rahoittamiseen liittyvän uuden tarjouspyynnön English .

Komissio on hiljattain myös perustanut tutkimuksen toimeenpanoviraston English , joka vastaa juuri Marie Curie -apurahoista, pk-yritystoimintaa edistävästä tutkimuksesta sekä tietyistä seitsemännen puiteohjelman hankkeista avaruustutkimuksen ja turvallisuuden aloilla. Tutkijoiden työskentelyn helpottamiseksi on perustettu myös Euroopan tutkimusneuvoston English toimeenpanovirasto, joka vastaa seitsemännen puiteohjelman uusia näköaloja avaavan Ideat-erityisohjelman täytäntöönpanosta.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä