Διαδρομή πλοήγησης

Νέοι ορίζοντες για την έρευνα - 14/01/2008

Σκηνή από την ταινία «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών»

Για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί τις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στο χώρο της έρευνας και ιδρύει δύο οργανισμούς που σκοπό θα έχουν να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους επιστήμονες.

Οι ταινίες «Καζίνο Ρουαγιάλ», «Κώδικας Ντα Βίντσι», «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: η τριλογία», «Batman Begins», «Κινγκ Κονγκ», «Η επιστροφή του Σούπερμαν» και «X-Men 3» έχουν όλες ένα κοινό στοιχείο: την ποιότητα των ειδικών τους εφφέ, τα οποία έγιναν με τη βοήθεια του λογισμικού Furnace English που κέρδισε ένα Όσκαρ English. Το λογισμικό αυτό, που δημιούργησαν τέσσερις Ευρωπαίοι επιστήμονες, δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιηθεί χωρίς τη στήριξη της ΕΕ και τουέβδομου ερευνητικού προγράμματος-πλαισίου English , και ειδικότερα των δράσεων «Μαρία Κιουρί» English που αποσκοπούν στη βελτίωση της επιμόρφωσης και κινητικότητας των ερευνητών καθόλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.

Στις14 Ιανουαρίου, οι δημιουργοί του λογισμικού αυτού καθώς και πολλοί παράγοντες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες με την ευκαιρία του συνεδρίου για τις δράσεις «Μαρία Κιουρί» DeutschEnglishespañolfrançaisitaliano . Στο συνέδριο αυτό συζητήθηκαν κυρίως οι συμπράξεις ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τα πανεπιστήμια. Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι συμπράξεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα, γι’ αυτό και προκήρυξε ένα νέο διαγωνισμό English με σκοπό τη χρηματοδότηση τέτοιων σχεδίων.

Εξάλλου, ίδρυσε πρόσφατα τον Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας English, που θα είναι επιφορτισμένος κυρίως με το πρόγραμμα υποτροφιών «Μαρία Κιουρί», αλλά και με την έρευνα υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  καθώς και με ορισμένα πεδία των θεματικών τομέων «Διάστημα» και «Ασφάλεια»του έβδομου προγράμματος-πλαισίου. Και, καθώς οι ερευνητές μας αξίζουν να τους παρέχονται υπηρεσίες "αιχμής",ιδρύεται ένας νέος οργανισμός: ο εκτελεστικός οργανισμός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας English, ρόλος του οποίου είναι η υλοποίηση του προγράμματος «Ιδέες» (του έβδομουπρογράμματος-πλαισίου) για την ενίσχυση της έρευνας αιχμής.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι