Sti

Nye værktøjer til forskningen - 14/01/2008

Scene fra trilogien "Ringenes Herre"

For at øge konkurrenceevnen i Europa satser EU på offentlig-private partnerskaber inden for forskning og opretter to nye organer, der skal levere den bedst mulige service til forskerne.

Filmene "Casino Royale", "Da Vinci Mysteriet", trilogien "Ringenes Herre", "Batman Begins", "King Kong", "Superman Returns" og "X-Men 3" har én ting til fælles – avancerede specialeffekter, der er lavet med den Oscar English -belønnede software Furnace English . Softwaren er udviklet af fire europæiske specialister, men havde formentlig aldrig set dagens lys uden støtte fra EU's 7. rammeprogram for forskning English og specielt Marie Curie-aktionerne English , som skal fremme forskeres uddannelse og mobilitet igennem hele deres karriere.

Den 14. januar mødtes folkene bag Furnace og centrale aktører fra den offentlige og private sektor i Bruxelles på en konference om Marie Curie-aktionerne DeutschEnglishespañolfrançaisitaliano . Man drøftede bl.a. partnerskaber mellem erhvervslivet og den akademiske verden. Sådanne partnerskaber er afgørende for den europæiske konkurrenceevne, og Kommissionen har derfor udsendt en ny indkaldelse af forslag English om finansiering af denne type projekter.

Kommissionen har også netop oprettet Forvaltningsorganet for ForskningEnglish, som skal administrere forskellige dele af det syvende rammeprogram, bl.a. Marie Curie-stipendierne, forskning til fordel for små og mellemstore virksomheder og visse områder af aktionerne "Rummet" og "Sikkerhed". Og for at sikre, at forskere får den optimale service, de fortjener, oprettes der endnu et forvaltningsorgan – Det Europæiske Forskningsråd English. Det skal stå for gennemførelsen af særprogrammet "Idéer", som skal fremme frontlinjeforskning.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links