Kruimelpad

Websurfers krijgen ruim baan - 10/01/2008

55+-er met laptop en koptelefoon in een park

EU zet zich in voor gemakkelijkere, snellere en ruimere toegang tot muziek, films en games via internet en mobiele telefoon.

Multimediacontent is big business – de inkomsten zullen naar verwachting exploderen, van 1,8 miljard euro in 2005 tot 8,3 miljard euro in 2010. Als Europa de boot niet wil missen, moeten de makers eerlijk betaald worden, moet er meer zekerheid komen en moeten consumenten meer keus krijgen. De EU wil hiervoor zorgen.

Viviane Reding, EU-commissaris voor informatiemaatschappij en media: "We moeten hier in Europa een keuze maken: willen we een sterke film-, muziek- en game-industrie?" De EU antwoordt hier stellig "ja" op en richt zich op vier actiegebieden English:

  • beschikbaarheid van creatieve content – distributeurs aanmoedigen om meer online te zetten.
  • copyrightlicenties voor verschillende landen – verbeteren van bestaande licenties en stimuleren van de commerciële voordelen van internationale copyrightlicenties voor de licentiehouders.
  • systemen voor digitaal rechtenbeheer – consumenten goed informeren over beperkingen op het gebruik van gedownloade bestanden.
  • Juridische maatregelen en piraterij – bestraffen van ongeoorloofd up- en downloaden van content waar copyright op rust, piraterij en het zonder toestemming delen van bestanden.

Midden 2008 zou er een voorstel op tafel moeten liggen voor de oprichting van een interne markt voor online content zonder aantasting van de intellectuele-eigendomsrechten. Tot 29 februari wordt er een online raadpleging over dit onderwerp gehouden, alle betrokkenen mogen daarbij hun mening geven.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links