Navigointipolku

Vain taivas on rajana verkon tarjonnassa - 10/01/2008

Purukumipalloa puhaltava iäkäs nainen käyttää tietokonetta puistossa kuulokkeet korvillaan

Lisää musiikkia, elokuvia ja pelejä internetistä ja matkapuhelimella entistä helpommin, nopeammin ja kattavammin, lupaa EU:n uusi strategia.

Sisällöntuotanto on isoa bisnestä. Verkkosisällöstä saatavien tulojen arvioidaan viidessä vuodessa (2005–2010) nelinkertaistuvan 1,8 miljardista 8,3 miljardiin euroon. Jotta EU voisi hyödyntää alan mahdollisuudet mahdollisimman tehokkaasti, kuluttajien valinnanvaraa, sisällöntuottajien ansiotasoa ja alan oikeusvarmuutta on parannettava.

"EU:n on tehtävä tietoinen valinta, halutaanko elokuva-, musiikki- ja peliteollisuutta vahvistaa", toteaa tietoyhteiskunnasta ja viestimistä vastaava komissaari Viviane Reding. EU on nyt vastannut "kyllä" ja laatinut alalle uuden strategian. Siinä keskitytään neljään pääkysymykseen English:

  • luovan sisällön saatavuus – jakelijoita on kannustettava lisäämään tarjontaa verkossa,
  • laajemmat maantieteelliset tekijänoikeuslisenssit – nykyistä lisenssijärjestelmää on parannettava ja laajempien lisenssien kaupallisia etuja oikeudenhaltijoille on tuotava selvemmin esiin,
  • digitaalisten oikeuksien hallintajärjestelmät – avoimuutta on lisättävä, jotta kuluttajat saavat riittävästi tietoa verkosta ladattavan aineiston mahdollisista käyttörajoituksista,
  • laillinen tarjonta ja piratismi – tekijänoikeuksin suojatun aineiston luvaton lataaminen verkkoon ja verkosta sekä piratismi ja luvaton tiedostojen jakaminen on estettävä.

Konkreettisten toimenpide-ehdotusten on määrä valmistua vuoden 2008 puoleenväliin mennessä. Tavoitteena on luoda verkkosisällön sisämarkkinat tekijänoikeuksia vahingoittamatta. Aiheesta on meneillään julkinen kuuleminen, johon kaikki sidosryhmät voivat osallistua 29.2. saakka.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä