Διαδρομή πλοήγησης

Ο διαδικτυακός παράδεισος είναι ήδη εδώ - 10/01/2008

Ηλικιωμένη γυναίκα μπροστά από τον φορητό της υπολογιστή και φορώντας ακουστικά απολαμβάνει μια ηλιόλουστη ημέρα κάνοντας αμέριμνα τσιχλόφουσκες

Η νέα στρατηγική της ΕΕ υπόσχεται ευκολότερη, ταχύτερη και ευρύτερη πρόσβαση σε μουσική, ταινίες και παιχνίδια, μέσω του Διαδικτύου ή του κινητού τηλεφώνου μας.

Ραγδαία αναμένεται να είναι η ανάπτυξη της βιομηχανίας πολυμέσων, καθώς τα έσοδα από το ψηφιακό περιεχόμενο υπολογίζεται ότι θα τετραπλασιαστούν, από 1,8 δις το 2005 σε 8,3 δις ευρώ το 2010. Αν η Ευρώπη θέλει πράγματι να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της βιομηχανίας αυτής πρέπει να φροντίσει για τη δίκαιη αμοιβή των δημιουργών και για τη βελτίωση της νομικής ασφάλειας αλλά και για την αύξηση των επιλογών που προσφέρονται στους καταναλωτές. Για τους λόγους αυτούς η ΕΕ ενέκρινε μία νέα στρατηγική.

«Ήλθε η ώρα να κάνουμε τις επιλογές μας στην Ευρώπη», δήλωσε η Βίβιαν Ρέντινγκ, Επίτροπος αρμόδια για την κοινωνία της πληροφορίας και τα μέσα ενημέρωσης. «Θέλουμε μία ισχυρή βιομηχανία κινηματογράφου, μουσικής και παιχνιδιών;». Δεδομένου ότι η απάντηση είναι κατηγορηματικά «ναι», η ΕΕ επικεντρώνεται σε τέσσερις τομείς δράσης English:

  • Διαθεσιμότητα δημιουργικού περιεχομένου – να ενθαρρυνθούν οι διανομείς να διαθέτουν περισσότερο υλικό σε απευθείας σύνδεση.
  • Πολυεδαφική αδειοδότηση για δημιουργικό περιεχόμενο – να βελτιωθεί το υπάρχον σύστημα αδειών και να προωθηθούν τα εμπορικά οφέλη των πολυεδαφικών αδειών για τους δικαιούχους δικαιωμάτων.
  • Συστήματα διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων – να αυξηθεί η διαφάνεια έτσι ώστε οι καταναλωτές να είναι σωστά ενημερωμένοι για τους περιορισμούς που ισχύουν όσον αφορά τη χρήση τηλεφορτωμένου υλικού.
  • Σύννομες προσφορές και πειρατεία – καταπολέμηση της μη εξουσιοδοτημένης τηλεφόρτωσης περιεχομένου διανοητικής ιδιοκτησίας και της πειρατείας καθώς και του μη εξουσιοδοτημένου μερισμού αρχείων.

Στα μέσα του 2008 αναμένεται να διαμορφωθεί ολοκληρωμένη πρόταση σχετικά με το πώς θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια ενιαία αγορά για το ψηφιακό περιεχόμενο χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας. Για το σκοπό αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν ενεργά στη δημόσια διαβούλευση που θα είναι ανοικτή στο Διαδίκτυο μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι