Sti

Et paradis for netsurfere lige om hjørnet - 10/01/2008

Ældre kvinde ligger i en park med sin laptop og sine hovedtelefoner og tygger tyggegummi

Ny EU-strategi giver lettere, hurtigere og bedre adgang til musik, film og spil via internettet og mobiltelefoner.

Der er masser af penge i multimedieindhold – indtægterne fra onlineindhold ventes mere end firedoblet mellem 2005 og 2010, nemlig fra 1,8 mio. euro til 8,3 mio. euro). Hvis EU virkelig vil udnytte mulighederne i industrien for onlineindhold, skal indholdsproducenterne have en ordentlig betaling, der skal være større sikkerhed, og forbrugerne skal have flere valgmuligheder. EU har lagt en ny strategi for at takle disse spørgsmål.

"EU er nødt til at træffe et valg", siger EU's kommissær for informationssamfundet og medierne, Viviane Reding. "Vil vi have en stærkere film-, musik- og spilindustri?" EU's svar er et rungende "ja". Derfor koncentrerer man sig om fire indsatsområder English:

  • adgang til kreativt indhold – distributørerne opfordres til at lægge mere indhold ud på nettet
  • ophavsretlicenser til flere territorier – de nugældende licenser skal forbedres, og rettighedshavernes kommercielle fordele af licenser til flere territorier skal betones
  • systemer til forvaltning af digitale rettigheder – øget åbenhed skal sikre, at forbrugerne orienteres ordentligt om eventuelle restriktioner på brugen af downloaded indhold
  • lovlige tilbud og piratkopiering – der skal slås ned på uautoriseret up- og download af ophavsretligt beskyttet indhold, piratkopiering og uautoriseret fildeling.

Medio 2008 skal der foreligge et forslag om, hvordan man skaber et indre marked for onlineindhold uden at krænke den intellektuelle ejendomsret. En offentlig høring løber indtil den 29. februar. Alle berørte parter opfordres til at tage aktiv del i debatten.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links