Navigacijska pot

Nagrajeni regionalni projekti - 01/02/2013

Nagrade RegioStars so priznanje za izjemne regionalne projekte, ki jih financira EU.

Nagrajenih je 5 inovativnih projektov za spodbujanje pametne trajnostne rasti v korist ljudi, okolja in gospodarstva.

Ti projekti so tako kot sto tisoči drugih projektov prejeli sredstva iz evropskega regionalnega sklada za razvoj. Nagrajeni projekti 2013 RegioStars Englishfrançais v vsaki kategoriji:

UPTEC Englishfrançaisportuguês , pametna rast – znanstveni in tehnološki park Univerze v Portu je do zdaj pomagal 110 podjetjem, vključno s 95 novimi podjetji, 5 velikimi podjetji in 5 zasebnimi inovacijskimi centri. Projekt je z ustvarjenimi 800 delovnimi mesti za diplomante okrepil gospodarsko rast regije.

Enworks Englishfrançais , trajnostna rast – podpora malim podjetjem na severozahodu Anglije pri učinkoviti rabi virov. Podjetja so lahko tako letno prihranila 95 milijonov evrov. Z okoljskimi izboljšavami so ustvarila in ohranila približno 960 delovnih mest.

Individualne zaposlitvene poti Englishfrançaispolski , vključujoča gospodarska rast – poljski projekt v Elblagu zagotavlja strokovne svetovalce za delavce, ki so starejši od 45 let in že dalj časa brezposelni. Približno 80 % iskalcev je našlo delo in ob stalni podpori jih je 90 % še vedno obdržalo zaposlitev 15 mesecev pozneje.

Upravljanje mestne četrti Berlin DeutschEnglishfrançais , prikrajšana mestna območja (CityStar) – socialno prizadeta območja Berlina so dobila upravljavske organe, okrepilo se je sodelovanje lokalnih prebivalcev v programih, namenjenih izboljšanju kakovosti življenja.

Na delo Englishlietuvių kalba , obveščanje javnosti – litovski projekt vsebuje serijo videoposnetkov za televizijsko predvajanje, s katerimi poskušajo spremeniti odnos do gluhih. Ustanovljeni so bili pilotni centri za zaposlovanje, kjer so slušno prizadetim osebam pomagali poiskati delo. Uspešno sta se zaposlili dve tretjini iskalcev zaposlitve.

V konkurenci za letošnje nagrade je bilo rekordno število projektov (149). Zmagovalci so nagrado prejeli 31. januarja na slovesnosti v Bruslju.

Prijave za nagrade 2014 Englishfrançais je treba poslati do 19. aprila 2013. Finalisti bodo svoje projekte predstavili neodvisni žiriji na letni konferenci English EU predstavnikov lokalnih in regionalnih organov (7.–10. oktobra).

Več o regionalni politiki EU

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave