Navigációs útvonal

Rivaldafényben a legjobb regionális projektek - 01/02/2013

Az EU RegioStars-díjjal jutalmazza az uniós finanszírozással létrejött legjobb regionális projekteket.

Az öt nyertes projekt innovatív módon járul hozzá az emberek és a környezet javát egyaránt szolgáló intelligens, fenntartható gazdasági növekedéshez.

A díjnyertes projekteken kívül több százezer kezdeményezés részesül finanszírozásban az EU regionális fejlesztési alapjaiból. A 2013. évi RegioStars-díj Englishfrançais nyertesei az egyes kategóriákban a következők:

UPTEC Englishfrançaisportuguês : intelligens növekedés – a Portói Egyetem tudományos és technológiai parkja (UPTEC) már 110 cégnek, köztük 95 induló vállalkozásnak, öt nagyvállalatnak és öt magánkézben lévő innovációs központnak nyújtott segítséget. Az UPTEC közreműködésével mintegy 800 felsőfokú végzettséget igénylő állás jött létre, ami számottevően hozzájárult a térség dinamikus fejlődéséhez.

Enworks Englishfrançais : fenntartható növekedés – a környezetvédelmi támogató szolgálat északnyugat-angliai kis- és középvállalkozásoknak nyújt képzést és tanácsadást az erőforrás-hatékonyság témájában. Az ENWORKS segítségével a térségbeli kkv-k saját becslésük szerint évente mintegy 95 millió eurós megtakarítást tudnak elérni. A környezetvédelmi fejlesztések már több mint 960 munkahely létesítéséhez vagy megóvásához járultak hozzá.

Indywidualne ścieżki zatrudnienia Englishfrançaispolski („személyre szabott foglalkoztatás”): inkluzív növekedés – a lengyelországi Elblag városi tanácsa személyre szabott szakmai tanácsadást nyújt a 45 éven felüli tartós munkanélkülieknek. 80 százalékuk már talált munkát, és az elhelyezkedés után folytatódó tanácsadásnak köszönhetően tízből kilencen még 15 hónappal később is volt állásban voltak.

Quartiersmanagement Berlin DeutschEnglishfrançais : fenntartható városfejlesztés – a berlini lakossági kezdeményezés keretében helyi tanácsok jöttek létre Berlin hátrányos helyzetű kerületeiben, hogy erősítsék a helyi lakosok szerepvállalását az életminőségük javítására irányuló projektekben.

Darbo Link Englishlietuvių kalba („út a munkába”): a nyilvánosság tájékoztatása – a litvániai projekt keretében figyelemfelkeltő kisfilmeket sugároztak több televíziós csatornán, hogy növeljék a lakosság szolidaritását a siketek és nagyotthallók iránt. Kísérleti munkaügyi központok jöttek létre abból a célból, hogy megkönnyítsék számukra a munkába állást. Kétharmaduknak már sikerült is elhelyezkedniük.

A régiók összesen 149 projektet nyújtottak be az idei pályázatra, ami rekordnak számít. A díjátadó ünnepségre január 31-én, Brüsszelben került sor.

A 2014. évi díjversenyre Englishfrançais 2013. április 19-ig lehet jelentkezni. A döntősök az EU által a helyi és regionális önkormányzatok képviselői részére szervezett (október 7–10-én megrendezésre kerülő) éves konferencián English mutathatják be projektjeiket.

További információ az EU regionális politikájáról

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek