Διαδρομή πλοήγησης

Οι προβολείς της δημοσιότητας στα καλύτερα περιφερειακά σχέδια - 01/02/2013

Τα βραβεία "RegioStar" προβάλλουν τα καλύτερα περιφερειακά σχέδια που έχει χρηματοδοτήσει η ΕΕ

Τα πέντε βραβευθέντα σχέδια δίνουν καινοτόμες λύσεις, προωθώντας την έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών, του περιβάλλοντος και της καινοτομίας.

Συγκαταλέγονται στα εκατοντάδες χιλιάδες σχέδια που λαμβάνουν κονδύλια από την ΕΕ με σκοπό την ανάπτυξη της περιφέρειας. Τα σχέδια που έλαβαν τα βραβεία RegioStars 2013 Englishfrançais , ανά κατηγορία, είναι τα εξής:

UPTEC Englishfrançaisportuguês , έξυπνη ανάπτυξη: το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας του Πανεπιστημίου του Πόρτο έχει βοηθήσει έως τώρα 110 εταιρείες, μεταξύ των οποίων 95 νεοσύστατες επιχειρήσεις, 5 μεγάλες εταιρείες και 5 ιδιωτικά κέντρα καινοτομίας. Έχει δημιουργήσει γύρω στις 800 θέσεις εργασίας για πτυχιούχους, γεγονός που συνέβαλε στην εύρωστη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Enworks Englishfrançais , βιώσιμη ανάπτυξη: υπηρεσία στήριξης του περιβάλλοντος που βοηθά μικρές επιχειρήσεις της Βορειοδυτικής Αγγλίας να χρησιμοποιούν αποδοτικότερα τους πόρους τους. Έτσι, οι επιχειρήσεις πέτυχαν ετήσια εξοικονόμηση κόστους ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, οι περιβαλλοντικές βελτιώσεις δημιούργησαν ή διέσωσαν γύρω στις 960 θέσεις εργασίας.

Ατομικές διαδρομές απασχόλησης Englishfrançaispolski , ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς: το σχέδιο αυτό στο Elblag της Πολωνίας προσφέρει σε μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας 45 ετών και άνω, καθοδήγηση από επαγγελματίες συμβούλους σε θέματα εργασίας. Το 80% περίπου των συμμετεχόντων βρήκαν απασχόληση, και με τη συνεχή καθοδήγηση 9 στους 10 διατήρησαν 15 μήνες μετά τη θέση εργασίας τους.

Διαχείριση της Γειτονίας στο Βερολίνο DeutschEnglishfrançais , μειονεκτούσες περιοχές (CityStar): το σχέδιο αυτό συγκρότησε σε μειονεκτούσες περιοχές του Βερολίνου συμβούλια διαχείρισης με σκοπό να ενισχυθεί η συμμετοχή των κατοίκων σε προγράμματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους.

Αναζήτηση εργασίας Englishlietuvių kalba , ενημέρωση του κοινού: αυτό το σχέδιο στη Λιθουανία παρουσίασε σε τηλεοπτικά κανάλια μια σειρά βιντεοκλίπ, δημιουργώντας έναν προβληματισμό γύρω από τα στερεότυπα για τους κωφούς. Δημιουργήθηκαν πιλοτικά κέντρα απασχόλησης που βοηθούν τα άτομα με προβλήματα ακοής να βρουν εργασία. Οι 2 στους 3 συμμετέχοντες κατάφεραν να βρουν απασχόληση.

Τα φετινά βραβεία επελέγησαν μέσα από 149 περίπου σχέδια. Η τελετή απονομής των βραβείων έγινε στις 31 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες.

Αιτήσεις για τα βραβεία του 2014 Englishfrançais μπορούν να σταλούν έως τις 19 Απριλίου 2013. Οι φιναλίστ θα παρουσιάσουν τα σχέδιά τους ενώπιον ανεξάρτητης κριτικής επιτροπής στο ετήσιο συνέδριο English που διοργανώνει η ΕΕ με εκπροσώπους από τοπικές και περιφερειακές δημόσιες αρχές (7-10 Οκτωβρίου).

Περισσότερα για την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι