Sti

Spotlys på de mest fremragende regionale projekter - 01/02/2013

RegioStars-prisen hædrer de bedste EU-støttede regionale projekter

De fem vindere har fundet nye måder at skabe intelligent og bæredygtig vækst på – til gavn for miljøet, økonomien og os alle i almindelighed.

De er blandt de hundredtusinder af projekter, der modtager regionalstøtte fra EU. Her kan du se vinderne af RegioStars 2013 Englishfrançais i de forskellige kategorier:

UPTEC Englishfrançaisportuguês , intelligent vækst – forsknings- og teknologiparken ved Portos Universitet har indtil videre hjulpet 110 firmaer, herunder 95 nystartede virksomheder, fem store virksomheder og fem private innovationscentre. Projektet har skabt hen ved 800 akademiske stillinger og bidrager til solid økonomisk vækst i regionen.

Enworks Englishfrançais , bæredygtig vækst – dette miljøservicecenter hjælper små virksomheder i Nordvestengland med at blive mere ressourceeffektive. Projektet har hjulpet virksomheder med at finde frem til besparelser for 95 mio. euro om året. Miljøforbedringer har også skabt eller reddet over 960 job.

Individuelle erhvervsvalg Englishfrançaispolski , inklusiv vækst – dette projekt i Elblag i Polen stiller en professionel jobcoach til rådighed for langtidsarbejdsløse i aldersgruppen 45 og derover. Næsten 80 % af deltagerne fandt et job, og takket være fortsat støtte havde 9 ud af 10 stadig det samme job 15 måneder senere.

Bydelsforvaltning i Berlin DeutschEnglishfrançais , vanskeligt stillede byområdet (CityStar) – dette projekt har indført styrelsesråd i nedslidte områder i Berlin og givet de lokale beboere større indflydelse på prgrammer, der kan forbedre deres livskvalitet.

På vej i arbejde Englishlietuvių kalba , information af offentligheden – dette litauiske projekt startede med en række videoklip på forskellige tv-kanaler, som udfordrede de typiske holdninger til døve. Der blev nedsat særlige pilotjobcentre for at hjælpe hørehæmmede med at finde et job. To ud af tre kom efterfølgende i arbejde.

Regionerne indsendte 149 projekter til dette års prisuddeling – flere end nogensinde før. Vinderne modtog deres priser ved en prisoverrækkelse den 31. januar i Bruxelles.

Ansøgninger til prisen i 2014 Englishfrançais skal indsendes senest den 19. april 2013. Finalisterne præsenterer deres projekter for en uafhængig jury under EU’s årlige konference English for lokale og regionale myndigheder (7.-10. oktober).

Mere om EU's regionalpolitik

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links