Навигационна пътека

Регионални проекти в светлината на прожекторите - 01/02/2013

С наградите RegioStars се отличават някои от най-добрите регионални проекти, финансирани от ЕС.

Петте отличени проекта демонстрират новаторство в насърчаването на интелигентен, устойчив растеж от полза за хората, околната среда и икономиката.

Те са сред стотиците хиляди проекти, получаващи средства от фондовете на ЕС за регионално развитие. Победителите в конкурса RegioStars за 2013 г. Englishfrançais във всяка от категориите са:

UPTEC Englishfrançaisportuguês , интелигентен растеж – научно-технологичният парк на Университета в Порто вече е помогнал на 110 фирми, включително на 95 новосъздадени фирми, 5 големи компании и 5 частни центъра за иновации. Създадени са били близо 800 работни места за студенти, което е допринесло за силния икономически растеж в региона.

Enworks Englishfrançais , устойчив растеж – службата за екологична подкрепа помага на малки фирми в Северозападна Англия да използват ресурсите по по-ефективен начин. В резултат от дейността ѝ предприятията са установили възможности за икономии от 95 млн. евро. Екологичните подобрения са допринесли за създаване или запазване на близо 960 работни места.

Индивидуални възможности за заетост Englishfrançaispolski , приобщаващ растеж – полският проект в Елблаг предоставя професионални съвети за заетост на хора над 45 години, които отдавна са без работа. Около 80 % са намерили работа и благодарение на продължаващата подкрепа 9 от всеки 10 от тях все още работят 15 месеца по-късно.

Квартално управление в Берлин DeutschEnglishfrançais , необлагодетелствани градски райони (CityStar) – проектът е довел до въвеждане на управителни органи в по-слабо развити райони в Берлин, като по този начин се е засилило участието на местни жители в програмите за подобряване на тяхното качество на живот.

Към работата Englishlietuvių kalba , информиране на обществеността – литовският проект е довел до създаване на серия от видеоклипове за телевизията, поставящи под въпрос отношението към глухите хора. Създадени бяха пилотни центрове за заетост на хората със слухови увреждания, които са помогнали на две трети от посетилите ги да намерят работа.

За тазгодишните награди кандидатстваха рекорден брой проекти - 149. Победителите получиха своите награди на 31 януари на церемония в Брюксел.

Кандидатурите за наградите за 2014 г. Englishfrançais трябва да бъдат изпратени до 19 април 2013 г. Финалистите ще могат да представят проектите си пред независимо жури по време на годишната конференция English за представителите на местното и регионалното управление (7-10 октомври).

Повече за регионалната политика на ЕС

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки