Sökväg

Lokala idéer för tillväxt - 08/10/2012

På sitt årliga möte i Bryssel den 8–11 oktober träffas företrädare för EU:s lokala och regionala myndigheter för att diskutera hur man bäst kan öka konkurrenskraft, tillväxt och sysselsättning.

Den tionde upplagan av Open Days – Europeiska veckan för regioner och städer English är världens största årliga evenemang för region- och stadspolitik och kommer att samla runt 6 000 företrädare för EU:s lokala och regionala myndigheter.

De kommer att undersöka hur man kan hjälpa EU att ta sig ur den ekonomiska krisen och ska bland annat fastställa de framtida prioriteringarna för EU:s regionalfonder. Fonderna hjälper mindre utvecklade regioner att anpassa sig till en globaliserad världsekonomi.

Tack vare EU:s program har näringslivet kunnat skapa 450 000 jobb sedan 2007. Dessutom har minst 56 000 småföretag fått tillgång till finansiering och 460 000 arbetssökande unga har fått hjälp.

Deltagarna ska diskutera kommissionens förslag om hur man kan göra nästa omgång av regionalstöd (2014-2020) effektivare, så att man uppnår de långsiktiga målen i Europa 2020-strategin, EU:s tillväxt- och sysselsättningsstrategi.

Bland annat kommer man att ta upp

  • smart och grön tillväxt samt forskning och utveckling för mer innovation
  • stöd till småföretag
  • ökat regionalt samarbete.

Evenemang i Europa

Utanför Bryssel anordnas över 350 evenemang English runtom i EU och i ytterligare elva länder, bland annat Bosnien och Hercegovina, Kroatien, Island, Montenegro, Norge, Serbien, Schweiz och Turkiet. Bland annat hålls konferenser, kulturevenemang, festivaler och utställningar.

Motala och regionförbundet Östsam anordnar den 17 oktober en konferens som ska sätta fokus på ungas etablering på arbetsmarknaden.

I Göteborg hålls den 23 november ett frukostseminarium om hur staden kan öka sitt engagemang i EU, vilken roll EU 2020-strategin spelar för den lokala nivån och hur man kan lära sig från andra EU-regioner.

I Närpes, Finland, hålls den 19 november ett seminarium English om vindkraft och grön energi i södra Österbotten.

Open Days 2012 anordnas av kommissionen och Regionkommittén, de regionala och lokala myndigheternas språkrör i EU.

Följ Europeiska veckan för regioner och städer live English

Mer om regionalpolitiken

EU-finansierade program i din region

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar