Kruimelpad

Lokale oplossingen voor groei - 08/10/2012

Vertegenwoordigers van Europese steden en regio's wisselen van gedachten over de beste manieren om concurrentievermogen, economische groei en werkgelegenheid te stimuleren tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst in Brussel van 8 tot 11 oktober.

Tijdens de 10e editie van de Open dagen - Europese Week van regio's en steden English komen ongeveer 6000 gekozen vertegenwoordigers uit heel Europa bijeen. Daarmee is dit wereldwijd het grootste evenement op het vlak van regionaal en stedelijk beleid.

Dit jaar spreken zij over oplossingen voor de crisis in Europa en prioriteiten voor EU-financiering voor regio's in de toekomst. Die helpt minder ontwikkelde gebieden te moderniseren, als antwoord van de EU op de globalisering van de wereldeconomie.

Dankzij de EU heeft het bedrijfsleven sinds 2007 zo'n 450.000 banen gecreëerd, konden ruim 56.000 kleine bedrijven financiering krijgen en hebben 460.000 jongeren een baan gevonden.

De afgevaardigden bespreken de Commissievoorstellen om de volgende ronde van regionale financiering (2014-2020) beter te laten aansluiten bij de langetermijndoelstellingen van Europa 2020, de EU-strategie voor groei en banen.

De onderwerpen die op tafel liggen zijn o.a.

  • slimme en groene groei, innovatie stimuleren door onderzoek en ontwikkeling
  • steun voor kleine bedrijven
  • meer samenwerking tussen regio's

Evenementen in Europa

In de EU-landen en 11 andere landen (waaronder Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Montenegro, Noorwegen, Servië, Turkije, IJsland en Zwitserland) worden in dit verband 350 evenementen English georganiseerd. Dit zijn conferenties, culturele evenementen, festivals, tentoonstellingen e.d.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest organiseert op 10 oktober een evenement rondom Europese fondsen en duurzame steden.

In Maastricht wordt op 1 november een lunchbijeenkomst over de toekomst van het cohesiebeleid georganiseerd.

In Rotterdam wordt op 17 november een evenement English georganiseerd over de infrastructuur van woningen en de interactie tussen technologie en gebruiker.

De Open dagen 2012 worden georganiseerd door de Commissie en het Comité van de Regio's, een EU-orgaan dat regionale en lokalen overheden een stem in het EU-beleid geeft.

Volg de Week van regio's en steden live English

Meer over regionaal beleid

Door de EU gefinancierde programma's in uw regio

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links