Navigointipolku

EU:n alueet kasvun moottoreina - 08/10/2012

EU:n alue- ja paikallistason edustajat kokoontuvat Brysseliin 8.–11.10. keskustelemaan keinoista, joilla voitaisiin tukea kilpailukykyä, kasvua ja työllisyyttä.

Nyt jo kymmenettä kertaa järjestettävä Euroopan alueiden ja kuntien Open Days -teemaviikko English on suurin vuotuinen alue- ja kaupunkipolitiikan tapahtuma, joka kokoaa yhteen noin 6 000 alueiden ja kuntien edustajaa eri puolilta Eurooppaa.

Tapahtumassa pohditaan keinoja, joilla Euroopan maat voisivat voittaa talouskriisin, ja keskustellaan EU:n aluerahoituksen painopisteistä. EU:n tuella autetaan Euroopan heikommin kehittyneitä alueita uudistumaan globalisoituvan maailmantalouden haasteiden keskellä.

EU:n ohjelmien tuella yritykset ovat onnistuneet luomaan 450 000 työpaikkaa vuodesta 2007 alkaen, vähintään 56 000 pk-yritystä on saanut rahoitusta ja 460 000 nuorta on saanut apua työnhakuun.

Komissio on esittänyt lainsäädäntöpakettia, jonka tavoitteena on varmistaa, että vuosien 2014–2020 aluekehityspolitiikalla tuetaan mahdollisimman hyvin Eurooppa 2020 -strategian eli EU:n kasvu- ja työllisyysstrategian pitkän aikavälin tavoitteiden saavuttamista.

Open Days -tapahtuman aiheina ovat mm.

  • älykäs ja vihreä kasvu sekä innovoinnin tukeminen tutkimus- ja kehitystoimintaa edistämällä
  • pk-yritysten tuki
  • alueiden yhteistyön lisääminen

Tapahtumia eri puolilla Eurooppaa

Brysselin päätapahtuman lisäksi järjestetään yli 350 teemaviikkoon liittyvää tapahtumaa English eri puolilla EU:ta ja 11 muussa maassa, mm. Bosnia ja Hertsegovinassa, Islannissa, Kroatiassa, Montenegrossa, Norjassa, Serbiassa, Sveitsissä ja Turkissa. Tapahtumien kirjoon sisältyy konferensseja, kulttuuritapahtumia, festivaaleja ja näyttelyitä.

Suomessa on järjestetty erilaisia tapahtumia English jo syyskuusta alkaen. Lahdessa keskustellaan lokakuussa kestävästä matkailusta. Kuopiossa pohditaan marraskuussa energiaan liittyviä haasteita, ja Tampereella tarkastellaan väestön ikääntymistä.

Open Days 2012 -tapahtuman järjestävät komissio ja alueiden komitea DeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandspolskiRomânasvenska , joka on EU-maiden alue- ja paikallisviranomaisten vaikutuskanava EU:ssa.

Seuraa tapahtumia suorana verkossa English

Lisätietoa aluepolitiikasta

Tutustu itseäsi lähellä toteutettaviin EU-rahoitteisiin ohjelmiin

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä