Sökväg

Fånga ett EU-projekt med kameran - 16/07/2012

Två pojkar som sitter på en grävskopa och leker med en lös ratt © EU

Ta foton på EU-finansierade projekt i din region och vinn kamerautrustning till ett värde av 1 000 euro plus en Brysselresa för två personer.

I sommar kan du delta i vår fototävling med bilder som visar hur EU:s regionalstöd används i praktiken.

Bilderna ska visa projekt som får stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden (Eruf) eller sammanhållningsfonden. Projektskylten måste vara synlig – håll utkik efter en informationstavla med EU-flaggan och finansieringsuppgifter.

Fonderna hjälper mindre utvecklade regioner att anpassa sig till en globaliserad världsekonomi. Pengarna används för att exempelvis utveckla den lokala arbetskraftens kompetens, uppmuntra företagandet, förbättra infrastrukturen och skydda miljön.

Du kan delta i tävlingen English i två olika kategorier: som privatperson eller som medarbetare i en organisation som får regionalstöd från EU. Du måste ha ett Facebook-konto för att kunna delta.

Börja med att hitta ett projekt – i din region eller någon annanstans.

I höst utses två vinnare i båda kategorier – den ena röstar allmänheten fram på nätet (mellan den 27 augusti och den 7 september).

En jury utser den andra vinnaren. Fotografierna bedöms efter estetisk kvalitet, kreativitet och relevans för EU:s regionalpolitik.

Varje vinnare får 1 000 euro för digital kamerautrustning och en resa till Bryssel för två personer under Europeiska veckan för regioner och städer English (8–11 oktober).

Vare sig du stannar hemma eller är ute och reser i sommar – håll ögonen öppna för projekt och ha kameran i beredskap. Ditt bidrag måste ha kommit in senast i slutet av augusti.

Tävlingsinformation på Facebook English

Läs mer om EU:s regionalpolitik

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar