Διαδρομή πλοήγησης

Δύο αγόρια παίζουν μ' ένα τιμόνι ενώ κάθονται στη φαγάνα ενός τρακτέρ © EU

Φωτογραφήστε περιφερειακά έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και κερδίστε φωτογραφικό εξοπλισμό αξίας 1.000 ευρώ και ένα ταξίδι για δύο στις Βρυξέλλες.

Αυτό το καλοκαίρι δείξτε το φωτογραφικό σας ταλέντο, στέλνοντάς μας φωτογραφίες από έργα που χρηματοδοτεί η ΕΕ στις περιφέρειες.

Οι φωτογραφίες πρέπει να δείχνουν έργα που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) ή το Ταμείο Συνοχής. Στις φωτογραφίες πρέπει να φαίνεται το σήμα του έργου – ψάξτε να βρείτε την πινακίδα με τη σημαία της ΕΕ και τα στοιχεία της χρηματοδότησης.

Τα ταμεία αυτά βοηθούν τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες της ΕΕ να εκσυγχρονιστούν και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Οι χρηματοδοτήσεις στοχεύουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του τοπικού εργατικού δυναμικού, την προώθηση της επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την προστασία του περιβάλλοντος, για παράδειγμα.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό English είτε ως εργαζόμενος σε οργανισμό που λαμβάνει περιφερειακή χρηματοδότηση της ΕΕ είτε ως απλός πολίτης – υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες. Για να συμμετάσχετε, θα πρέπει να εγγραφείτε στο Facebook, εάν δεν είστε ήδη μέλος αυτού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Για να ξεκινήσετε, βρείτε ένα έργο – στην περιφέρεια όπου ζείτε ή κάπου αλλού.

Το φθινόπωρο θα επιλεγούν 2 νικητές σε κάθε κατηγορία, ο ένας εκ των οποίων από το κοινό με ηλεκτρονική ψηφοφορία (η ψηφοφορία ξεκινά στις 27 Αυγούστου και λήγει στις 7 Σεπτεμβρίου).

Οι υπόλοιποι νικητές θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή. Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν με βάση την αισθητική τους, τη δημιουργικότητα του φωτογράφου και τη σημασία τους για την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ.

Κάθε νικητής θα λάβει 1.000 ευρώ για να αγοράσει εξοπλισμό ψηφιακής φωτογραφίας, καθώς και ένα ταξίδι για δύο στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων English (8-11 Οκτωβρίου).

Είτε στη χώρα σας είτε στο εξωτερικό, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για να εντοπίσετε ενδιαφέροντα έργα και έχετε τη φωτογραφική σας μηχανή έτοιμη! Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής λήγει στα τέλη Αυγούστου.

Πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό στο Facebook English

Περισσότερα για την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι