Навигационна пътека

Две момчета, седнали в греблото на булдозер, играят с автомобилно кормило © EU

Направете снимки на финансирани от ЕС проекти във вашия регион и можете да спечелите фотографско оборудване на стойност 1000 евро плюс пътуване за двама до Брюксел.

Демонстрирайте фотографските си умения това лято, като ни изпратите снимки на регионалното финансиране на ЕС в действие.

Снимките трябва да показват проекти, получаващи средства от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) или от Кохезионния фонд. На снимките трябва ясно да се вижда табелата на проекта със знамето на ЕС и информация за финансирането.

С тези средства се помага на по-слабо развитите региони на ЕС да се модернизират и да отвърнат на предизвикателствата на глобализираната световна икономика. Финансирането се използва за развиване на уменията на местните работници, насърчаване на предприемачеството, подобряване на инфраструктурата, опазване на околната среда и др.

Можете да участвате в конкурса English като член на организация, получаваща регионално финансиране от ЕС, или като отделно лице – има две различни категории. Ако все още нямате профил във Фейсбук, трябва да си създадете такъв, за да се запишете за участие.

Най-напред намерете проект – във вашия регион или извън него.

През есента ще бъдат избрани по двама победители от всяка категория – по един от широката публика чрез онлайн гласуване (от 27 август до 7 септември) и по един от журито. Снимките ще се оценяват по естетика, проявено творчество и свързаност с регионалната политика на ЕС.

Всеки победител ще получи 1000 евро за цифрово фотографско оборудване и пътуване за двама до Брюксел по време на Европейската седмица на регионите и градовете English (8-11 октомври).

У дома или в чужбина – бъдете нащрек за проекти и дръжте фотоапарата си под ръка. Срокът за участие е до края на август.

Информация за конкурса във Фейсбук English

Повече за регионалната политика на ЕС

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки