Sökväg

Malmö vinner EU-pris - 15/06/2012

Ett EU-finansierat projekt i Malmö är en av vinnarna av RegioStars-priset där EU belönar de mest originella och innovativa regionalprojekten.

Malmöprojektet om stöd till några utsatta stadsdelar, en organisations arbete för att få fler jobb inom grön teknik till sin region och ett samarbetsprojekt för äldre på landsbygden är tre av de fem projekt som i år får RegioStars-priset Englishfrançais .

De är också några av de 100 000-tals projekt som har fått stöd från EU:s regionala utvecklingsfonder. Här är vinnarna i de fem priskategorierna:

Smart tillväxt: Eco World Styria DeutschEnglish – nätverket har lyckats öka antalet företag för ren teknik i den österrikiska regionen Steiermark. Man arbetar för att ett kluster med cirka 180 företag ska göra regionen världsledande inom miljövänlig innovation. Sedan projektet inleddes har det gett 5 000 nya jobb.

Hållbar tillväxt: GRaBS English – 14 partner från åtta EU-länder hjälper de regionala myndigheterna att se till att gammal och ny stadsbebyggelse klarar de extrema väderförhållanden som klimatförändringarna har lett till.

Tillväxt för alla: Older people for Older people English – regionala myndigheter i Finland, Grönland, Nordirland, Skottland och Sverige har samarbetat med äldre för att hitta alternativa sätt att ge äldre på landsbygden den service de behöver.

CityStar – utveckling i eftersatta stadsområden: SydÖstra Malmö (SÖM) – det svenska projektet bildade ett partnerskap mellan boende, fastighetsägare och näringslivet i fyra stadsdelar med hög arbetslöshet i sydöstra Malmö.

Information till allmänheten: Podlasiens vojvodskap Englishpolski – den polska regionen har tagit fram en webbplats på både polska och engelska med heltäckande information om EU:s investeringar, program och stödmottagare.

Vinnarna fick ta emot sina priser kvällen före EU:s årliga konferens English för region- och kommunföreträdare.

Det kom in 107 projekt till årets tävlingsomgång. Alla projekt har fått stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden eller Sammanhållningsfonden.

Läs mer om EU:s regionalpolitik

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar