Cale de navigare

Regiunile în prim-plan - 15/06/2012

UE premiază cele mai originale şi inovatoare proiecte regionale - premiile RegioStars 2012.

Un proiect care promovează crearea de locuri de muncă în sectorul tehnologiilor ecologice şi un proiect de colaborare prin care se oferă sprijin persoanelor vârstnice care trăiesc în zone rurale sunt două dintre cele cinci proiecte câştigătoare ale ediţiei din acest an a premiilor RegioStars Englishfrançais .

În concurs au intrat mii de proiecte finanţate din Fondul european de dezvoltare regională. Câştigătorii pe categorii sunt:

Eco World Styria DeutschEnglish , creştere inteligentă – reţeaua a favorizat sporirea numărului de companii specializate în tehnologii ecologice din regiunea Stiria (Austria) şi îşi propune să asigure condiţiile necesare pentru ca acest grup de 180 de întreprinderi să devină un centru mondial de ecoinovare. De la demararea sa şi până în prezent, proiectul a generat 5000 de noi locuri de muncă.

GRaBS English , creştere durabilă – 14 parteneri din 8 ţări ale UE ajută autorităţile regionale să adapteze planurile urbanistice actuale şi viitoare la condiţiile meteorologice extreme determinate de schimbările climatice.

Older people for Older people English , creştere favorabilă incluziunii – autorităţile regionale din Finlanda, Groenlanda, Irlanda de Nord, Scoţia şi Suedia au colaborat cu persoane în vârstă pentru a identifica modalităţi prin care să li se poată oferi servicii de asistenţă în comunităţile rurale.

South East Malmö svenska , dezvoltarea zonelor urbane defavorizate – acest proiect suedez a creat parteneriate între locuitori, proprietari şi întreprinderi din patru cartiere aflate în partea de sud-est a oraşului Malmö, unde rata şomajului este ridicată.

Podlaskie Voivodeship Englishpolski , informarea publicului – această regiune din Polonia a creat un site în limbile polonă şi engleză, cu informaţii detaliate despre fondurile UE şi beneficiarii programelor europene.

Câştigătorii au fost premiaţi ieri, în cadrul unei ceremonii organizate în avanpremiera conferinţei anuale English a reprezentanţilor autorităţilor locale şi regionale din UE.

La ediţia din acest an a concursului au participat 107 proiecte, toate proiectele fiind finanţate din Fondul european de dezvoltare regională (FEDER) sau din Fondul de coeziune.

Mai multe despre politica regională a UE

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile