Kruimelpad

Regio's voor het voetlicht - 15/06/2012

EU-onderscheiding voor de meest oorspronkelijke en innovatieve regionale projecten: de RegioStars-prijzen 2012

De vijf RegioStars-prijzen Englishfrançais zijn dit jaar onder meer toegekend aan een organisatie die de werkgelegenheid in de groene technologie stimuleert en aan een gezamenlijk project voor hulp aan ouderen in plattelandsgebieden.

Dit zijn maar twee van de honderdduizenden projecten die al ooit steun hebben gekregen van de regionale ontwikkelingsfondsen van de EU. De prijswinnaars in elke categorie zijn:

Eco World Styria DeutschEnglish in de categorie slimme groei: een netwerk dat het aantal bedrijven voor schone technologie in de Oostenrijkste streek Stiermarken heeft verhoogd en dat ernaar streeft om van deze cluster van 180 bedrijven een wereldcentrum voor milieu-innovatie te maken. Sinds de start heeft het project Greentech Valley 5 000 nieuwe banen opgeleverd.

GRaBS English in de categorie duurzame groei: 14 partners uit 8 EU-landen die de regionale autoriteiten helpen bestaande en nieuwe stedelijke ontwikkelingen aan te passen aan extreme weersomstandigheden als gevolg van klimaatverandering.

Older people for older people (O4O) English in de categorie inclusieve groei: regionale overheden in Finland, Groenland, Noord-Ierland, Schotland en Zweden ontwikkelen samen met ouderen alternatieve hulpvoorzieningen voor ouderen in plattelandsgebieden.

Zuid-Oost-Malmö svenska in de categorie ontwikkeling van stedelijke achterstandswijken: een Zweeds project dat in vier wijken in Zuid-Oost Malmö met een hoge werkloosheid partnerschappen van bewoners, eigenaars van onroerend en bedrijven heeft gesmeed.

Woiwodschap Podlachië Englishpolski in de categorie publieksvoorlichting: deze Poolse regio heeft een website gemaakt in het Pools en Engels met uitvoerige informatie over EU-investeringen en begunstigden van programma's.

De winnaars hebben gisteren, aan de vooravond van de jaarlijkse conferentie van lokale en regionale overheden English hun prijzen in ontvangst genomen.

De regio's hadden dit jaar ongeveer 107 projecten voorgedragen. Alle projecten hebben steun gekregen van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) of van het Cohesiefonds.

Meer over het regionaal beleid van de EU

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links