Navigációs útvonal

Rivaldafényben a régiók - 15/06/2012

Az EU idén is RegioStars-díjjal jutalmazza a legeredetibb és leginnovatívabb regionális projekteket.

Az idei RegioStars-díj Englishfrançais öt nyertese között van egy, a környezetbarát technológiákhoz kapcsolódó munkahelyek létesítését elősegítő szervezet és egy vidéki területeken élő időseket támogató, együttműködésen alapuló projekt is.

Ez a két projekt csak kettő az EU regionális fejlesztési alapjaiból támogatásban részesülő több százezer kezdeményezés közül. A díjnyertesek az egyes kategóriákban a következők:

Eco World Styria DeutschEnglish : intelligens növekedés – E hálózat révén nőtt a tiszta technológiát alkalmazó vállalkozások száma az ausztriai Stájerországban. A mintegy 180 vállalatból álló csoportosulás azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az ökológiai innováció globális központjává válik. A projekt beindítása óta 5000 új munkahely jött létre a tiszta technológiák területén.

GRaBS English : fenntartható növekedés – Nyolc uniós országban 14 partner segíti a regionális hatóságokat abban, hogy városfejlesztési projektek keretében ellenállóvá tegyék a meglévő és az új épületeket az éghajlatváltozásból eredő szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben.

Older people for Older people English : inkluzív növekedés – Észak-Írország, Finnország, Grönland, Skócia és Svédország több regionális hatósága időskorúakkal karöltve feltérképezte, milyen alternatív módokon lehet biztosítani azokat a segítő szolgáltatásokat, amelyekre a vidéken élő idősek igényt tartanak.

Délkelet-Malmö svenska : a hátrányos helyzetű városrészek fejlesztése – A svéd projekt keretében partnerségek jöttek létre Délkelet-Malmö négy, magas munkanélküliséggel sújtott kerületének lakosai, ingatlantulajdonosai és vállalkozásai között.

Podlaskie vajdaság Englishpolski : a nyilvánosság tájékoztatása – A Podlaskie vajdaság lengyel és angol nyelvű honlapot fejlesztett ki, amely részletesen tájékoztatja az érdeklődőket az uniós beruházásokról és a programok kedvezményezettjeiről.

A díjak átadására tegnap, az EU által a helyi és regionális önkormányzatok képviselői részére szervezett éves konferencia English előestéjén került sor.

A régiók összesen mintegy 107 projektet nyújtottak be az idei díjversenyre. Mindegyik projekt támogatásban részesült az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) vagy a kohéziós alapból.

További információ az EU regionális politikájáról

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek