Навигационна пътека

Регионите в центъра на вниманието - 15/06/2012

ЕС отличава най-оригиналните и новаторски регионални проекти – Награди RegioStars 2012.

Проект за повишаване на заетостта в сферата на екологичните технологии и съвместен проект за подпомагане на стари хора, живеещи в селски райони, са сред петте отличени проекта на тазгодишните награди RegioStars Englishfrançais .

Това са само някои от стотиците хиляди проекти, ползвали средства от фонда за регионално развитие на ЕС. Победителите във всяка от категориите:

Eco World Styria DeutschEnglish , интелигентен растеж – мрежата е повишила броя на използващите екологично чисти технологии компании в австрийския регион Щирия и работи за превръщането на този клъстер от около 180 компании в световен център за екоиновации. От началото на проекта в сферата на екологичните технологии са създадени 5000 нови работни места.

GRaBS English , устойчив растеж – 14 партньори от 8 държави от ЕС помагат на регионални органи да адаптират съществуващи и нови градоустройствени дейности, за да устоят на екстремни климатични условия, дължащи се на изменението на климата.

Older people for Older people English , приобщаващ растеж – регионални органи във Финландия, Гренландия, Северна Ирландия, Шотландия и Швеция са работили с възрастни хора, за да открият алтернативни начини за предоставяне на услуги за подпомагане, от които се нуждаят живеещите в селски райони възрастни хора.

South East Malmö svenska , развитие на градски райони в неблагоприятно положение – шведският проект е създал партньорства между жителите, притежателите на имоти и предприятията в четири области с висока безработица в югоизточен Малмьо.

Подляско воеводство Englishpolski , информиране на обществеността – този полски регион е разработил уебсайт на полски и английски с подробна информация за инвестиции на ЕС и бенефициенти на програми.

Победителите получиха наградите си вчера, в навечерието на годишната конференция English на представителите на местни и регионални власти.

За тазгодишните награди кандидатстваха 107 проекта. Всички те са получили помощ от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) или от Кохезионния фонд.

Повече за регионалната политика на ЕС

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки