Sökväg

Lokala idéer för tillväxt - 07/10/2011

Logotypen för öppet hus-veckan – Bryssel den 10–13 oktober 2011 © EU

Lokala och regionala företrädare träffas i Bryssel den 10–13 oktober för att diskutera hur man kan öka konkurrenskraften och tillväxten och skapa fler jobb i EU.

Årets europeiska öppet hus-vecka för regioner och städer English kommer att samla cirka 6 000 deltagare från över 200 städer och regioner i Europa.

Årets tema är EU:s framtida regionalpolitik och kommissionens förslag English om effektivare finansiering av budgeten för 2014–2020.

Diskussionerna kommer att inriktas på regionernas bidrag till EU:s strategi för jobb och tillväxt – en nödvändighet för att EU ska kunna återhämta sig efter den ekonomiska krisen.

Deltagarna ska bland annat utbyta idéer om

  • smart och hållbar tillväxt för alla – genom forskning och innovation, digitalteknik, strategier för låga koldioxidutsläpp, energieffektivitet, klimatarbete, jobbskapande åtgärder och insatser mot fattigdom och social utestängning
  • bättre resultat för EU-finansierade projekt – genom utbyte av goda lösningar och gemensamma utvecklingsstrategier
  • ökat samarbete i grannområden – genom gemensamma lösningar på gemensamma problem.

Samtidigt anordnar städer och regioner runtom i Europa över 250 evenemang English fram till slutet av november för att visa hur de bidrar till ett ekonomiskt starkare Europa. Det handlar bland annat om konferenser, kulturevenemang, festivaler och utställningar.

I Hammarö i Värmland hålls till exempel en debatt om regionalutveckling och bredbandsuppkoppling på landsbygden och i Åbo anordnas en konferens om modebranschen med talare från Finland, Danmark och Sverige.

Öppet hus-veckan anordnas av kommissionen tillsammans med Regionkommittén, den EU-institution som ger röst åt regionala och lokala synpunkter.

Följ öppet hus-veckan direkt på nätet English

Läs mer om EU:s regionalpolitik

EU-finansierade program i ditt område

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar