Kruimelpad

Lokale overheden bekijken groeikansen: Open Dagen 2011 - 07/10/2011

Logo voor de negende Europese week van regio's en steden in Brussel van 10 tot 13 oktober 2011 © EU

Lokale en regionale politici uit de EU wisselen van 10 tot 13 oktober in Brussel ideëen uit over concurrentiekracht, groei en banen.

De Open Dagen, een jaarlijks evenement rond regionale ontwikkeling English , brengen zo'n 6 000 mensen uit meer dan 200 Europese steden en regio's samen.

Dit jaar zullen zij het hebben over de toekomst van het regionaal beleid van de EU en de voorstellen English om steun uit het budget voor 2014-2020 doeltreffender te maken.

Ze zullen vooral bespreken hoe de regio's kunnen bijdragen aan de EU-strategie voor banen en groei, die van cruciaal belang is om Europa van de economische crisis te laten herstellen.

Onderwerpen die ter sprake zullen komen:

  • slimme, duurzame en inclusieve groei: door onderzoek en innovatie, digitale technologie, regionale en stedelijke CO2-arme strategieën, efficiënt gebruik van energie, strijd tegen klimaatverandering, het scheppen van banen, en de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting
  • betere uitvoering van door de EU gefinancierde projecten: goede werkmethodes en gemeenschappelijke ontwikkelingsstrategieën uitwisselen
  • meer samenwerking tussen aangrenzende gebieden: bij het vaststellen van behoeften en aanpakken van gemeenschappelijke uitdagingen

Ondertussen organiseren steden en regio's tot eind november meer dan 250 evenementen English die hun bijdrage aan een economisch sterker Europa in de kijker zetten. Deze omvatten onder andere conferenties, culturele evenementen, festivals en tentoonstellingen.

Zo zijn er in Nederland evenementen in o.a. Den Haag, Arnhem en Maastricht. In België worden o.a. in Brussel en Hasselt conferenties en workshops gehouden.

De Open dagen 2011 zijn een initiatief van de Commissie en het Comité van de Regio's, het EU-orgaan dat regionale en lokale overheden inspraak geeft in het beleid.

Volg de week van regio's en steden live English

Meer over regionaal beleid

Wat financiert de EU in uw streek?

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links