Sti

Lokale myndigheder øjner vækstmuligheder – Open Days 2011 - 07/10/2011

Logo for den 9. europæiske uge for regioner og byer – Bruxelles, den 10.-13. oktober 2011 © EU

Lokale og regionale repræsentanter fra hele EU mødes fra den 10. til den 13. oktober i Bruxelles for at udveksle idéer om større konkurrenceevne, vækst og job.

Ved den årlige begivenhed for regionaludvikling English mødes omkring 6 000 folkevalgte repræsentanter fra over 200 byer og regioner rundt om i EU.

I år skal deltagerne drøfte fremtiden for EU's regionalpolitik og Kommissionens forslag English om mere effektiv finansiering i budgettet for 2014-2020.

De vil især diskutere, hvordan regionerne kan bidrage til EU's strategi for vækst og beskæftigelse, som er afgørende for, at EU's kan komme sig oven på den økonomiske krise.

På dagsordenen står bl.a.:

  • intelligent, bæredygtig og inklusiv vækst – gennem forskning og innovation, digital teknologi, lavkulstofstrategier for regioner og byer, energieffektivitet, klimatiltag, jobskabelse, takling af fattigdom og social eksklusion
  • bedre gennemførelse af projekter, der finansieres af EU – udveksling af bedste praksis og fælles udviklingsstrategier
  • mere samarbejde blandt naboområder – når der skal defineres behov og tilgang til fælles udfordringer.

Samtidig er forskellige byer og regioner vært ved over 250 arrangementer English frem til slutningen af november, hvor der lægges vægt på deres bidrag til et økonomisk stærkere EU. Der er bl.a. tale om konferencer, kulturelle arrangementer, festivaler og udstillinger.

I Galway i Irland holdes der f.eks. en konference den 21. oktober, som skal give kommunerne indsigt i, hvordan de kan bruge naturressourcerne ved kysten i den økonomiske udvikling – på en bæredygtig måde.

Og Aalborg bliver der den 26. og 27. oktober afholdt et seminar med workshops om klimasmart energilevering i området omkring Kattegat og Skagerrak (KASK-regionen). Et af målene er at få opbygget en fælles portal, hvor kommunerne i hele området kan få input til at udvikle bæredygtige energistrategier.

Open Days 2011 organiseres af Kommissionen og Regionsudvalget, som er det EU-organ, der repræsenterer de regionale og lokale myndigheder i EU.

Følg med i regions- og byugen live English

Mere om regionalpolitik

EU-finansierede programmer tæt på dig

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links