Cale de navigare

Creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă, în centrul politicii de coeziune - 06/10/2011

Propunerea are în vedere suplimentarea finanţării pentru regiunile din UE şi se concentrează mai mult pe programe de mare impact axate pe creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă.

În Uniunea Europeană, nivelurile de dezvoltare economică, productivitatea şi oportunităţile de angajare diferă de la o regiune la alta.

UE alocă aproximativ o treime din bugetul său reducerii acestor disparităţi, ajutând regiunile cel mai puţin dezvoltate să beneficieze de avantajele oferite de piaţa europeană.

Se acordă finanţări programelor care urmăresc dezvoltarea competenţelor forţei de muncă locale, încurajarea antreprenoriatului, îmbunătăţirea infrastructurii şi protecţia mediului. Milioane de europeni au beneficiat, deja, de fonduri regionale specifice.

Propunerile de buget DeutschEnglishfrançais UE pentru perioada 2014-2020 prevăd alocarea unei sume de 376 de miliarde de euro pentru asemenea programe. Comisia propune o abordare mai eficientă, astfel încât această rundă de finanţare să contribuie la îndeplinirea obiectivelor pe termen lung ale strategiei Europa 2020 pentru creştere economică şi ocupare a forţei de muncă.

Propunerile English au în vedere orientarea fondurilor către un număr mai mic de priorităţi, care se înscriu în linia acestor obiective.

Fiecare ţară va încheia cu Comisia un contract de parteneriat, stabilind priorităţile în materie de investiţii şi obiectivele care trebuie îndeplinite.

Înainte de acordarea ajutorului se vor stabili condiţiile de finanţare. Programele vor fi mai bine monitorizate, ceea ce va garanta că obiectivele convenite sunt atinse.

Programele care contribuie cel mai mult la creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă vor primi fonduri suplimentare.

Vor fi introduse norme comune pentru diversele fonduri care vizează dezvoltarea socială, zonele rurale, zonele de coastă, cooperarea dintre regiunile de frontieră, pescuitul şi ţările mai puţin dezvoltate. Programele vor putea să beneficieze de sprijin provenind din mai multe fonduri.

Procedura de solicitare a finanţării ar urma să fie simplificată pentru a reduce povara administrativă, în special pentru întreprinderile mici şi costurile pentru toţi cei interesaţi.

Deşi de programele de finanţare ar urma să beneficieze toate ţările UE, sprijinul se va concentra pe cele al căror produs intern brut se situează sub 75% din media înregistrată la nivelul UE.

Etapele următoare

Dacă sunt aprobate de miniştrii statelor membre (în Consiliul UE) şi de Parlamentul European în 2012, propunerile vor intra în vigoare în 2014.

Reprezentanţii regionali vor discuta noile propuneri în perioada 10-13 octombrie, în cadrul Zilelor porţilor deschise 2011 English , care vor fi organizate la Bruxelles.

Informaţii suplimentare despre fondurile de sprijin destinate statelor membre şi regiunilor

Detalii despre politica regională a UE

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile