Sökväg

Städer och regioner samlar idéer för tillväxt - 04/10/2010

Lokal- och regionalpolitiker träffas i Bryssel i veckan för att diskutera hur man tillsammans ska öka EU:s konkurrenskraft och uppnå målen i Europa 2020-strategin.

Europeiska öppet hus-veckan för regioner och städer 2010 kommer att samla cirka 6 000 deltagare från 240 regioner och städer. Årets tema är regionernas och städernas roll för att uppnå målen i EU:s Europa 2020-strategi DeutschEnglishfrançais för ekonomisk tillväxt och nya jobb.

Ett annat ämne på programmet är EU:s mindre gynnade regioner och hur de kan söka EU-bidrag för att få hjälp att komma i kapp. EU:s fonder stöder t.ex. infrastrukturprojekt för bättre kollektivtrafik och utbildningsprojekt i EU:s nyare medlemsländer.

Under veckan lanseras också Regionetwork 2020, ett webbforum som ska göra det lättare för städer och regioner att samarbeta och utbyta information.

Brysselevenemangen är huvudinslaget i region- och stadsveckan. Men runtom i Europa anordnas mellan september och november också cirka 260 lokala evenemang English - konferenser, kulturevenemang, mässor och utställningar.

I Åbo hålls den 12 november ett seminarium om hur man kan använda regionala varumärken för att stärka den regionala konkurrenskraften.

I Stockholm, som är EU:s miljöhuvudstad 2010, anordnar man den 29 november ett seminarium om stadsutveckling och miljöarbete.

Öppet hus-veckan anordnas av kommissionen tillsammans med Regionkommittén, den EU-institution som ger röst åt regionala och lokala synpunkter.

Följ Öppet hus-veckan 2010 direkt på nätet English

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar