Cale de navigare

Idei noi pentru dezvoltarea oraşelor şi a regiunilor - Open Days 2010 - 04/10/2010

Reprezentanţii autorităţilor locale şi regionale se întâlnesc săptămâna aceasta la Bruxelles pentru a discuta despre necesitatea unei colaborări viitoare menite să stimuleze competitivitatea europeană, în conformitate cu direcţiile strategiei Europa 2020.

Evenimentul reuneşte 6000 de reprezentanţi aleşi, provenind din 240 de regiuni şi oraşe. Anul acesta, participanţii se concentrează pe rolul regiunilor şi al oraşelor în îndeplinirea obiectivelor strategiei Europa 2020 DeutschEnglishfrançais , planul UE pentru creştere economică şi locuri de muncă.

Un alt subiect de actualitate pe agenda discuţiilor îl constituie regiunile mai puţin prospere din Europa. Vor fi explicate modalităţile prin care acestea pot fi ajutate să ajungă la nivelul de dezvoltare al celorlalte ţări, cu ajutorul programelor de finanţare ale UE. Aceste programe oferă sprijin pentru proiecte de infrastructură, cum ar fi modernizarea transportului public şi pentru studii şi formare profesională, în special în noile state membre.

Săptămâna aceasta va fi lansată şi platforma RegioNetwork 2020, un forum on-line creat pentru a ajuta oraşele şi regiunile să coopereze şi să facă schimb de informaţii.

Întâlnirile de la Bruxelles marchează punctul culminant al Open Days 2010, pe parcursul cărora, în perioada septembrie-noiembrie, sunt prevăzute în Europa aproximativ 260 de evenimente la nivel local English - conferinţe, evenimente culturale, târguri şi expoziţii.

La Grenoble, în Franţa, pe data de 16 octombrie va avea loc un seminar în cadrul căruia vor fi analizate opiniile publicului cu privire la viitorul plan municipal de dezvoltare a transportului urban. Cu această ocazie, vor fi prezentate cele mai reprezentative exemple de gestionare a sistemelor de transport urban din Europa.

În România, Open Days sunt marcate prin seminarii privind politica de coeziune socială şi teritorială (Ploieşti) şi utilizarea fondurilor structurale (Bacău), precum şi prin sesiuni de informare şi degustări de produse în cadrul "Bucharest Food Festival", organizat de Primăria Municipiului Bucureşti.

La Bruxelles, evenimentul Open Days este organizat de Comisia Europeană şi de Comitetul Regiunilor, forul european în care autorităţile regionale şi locale se pot exprima.

Urmăriţi live Open Days 2010 English

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile